TILANNEHUONE

Verstappen nopein – Leclerc paalulle Spassa

28.07.2023 19:26

Verstappen nopein – Leclerc paalulle Spassa

Sää vaihteli aika-ajossa. Charles Leclerc ajoi toiseksi aika-ajossa, mutta lähtee paalulta.©AOP.

Formula 1

Belgian F1 GP:n aika-ajo kärsi perjantaina vesisateesta. Ensimmäinen aika-ajo-osio lähti käyntiin sään vuoksi kymmenen minuuttia myöhässä. Jaksolla vettä ei kuitenkaan enää satanut, mutta se ajettiin läpi välikelin renkailla. Toisella jaksolla päästiin jo pehmeisiin renkaisiin. Kolmannella jaksolla pilkahteli jo aurinkokin.

Aika-ajon ykkönen oli jälleen Red Bullin Max Verstappen. Hollantilainen oli välillä kuitenkin ongelmissa autonsa kanssa. Toisella jaksolla hän oli vasta kymmenes. Verstappenia odottaa kuitenkin viiden lähtöruudun rangaistus vaihdelaatikon vaihdon vuoksi ja siksi paalulle parkkaa sunnuntaina aika-ajon kakkonen, Ferrarin Charles Leclerc. Aika-ajon kolmas oli pitkästä aikaa vahvaa tulosta tehnyt Red Bullin Sergio Perez.

”Olin onnekas, että pääsin Q3:een. Luotin itseeni viimeisellä kierroksella. Saatoimme näyttää, että tämä auto on nopea myös näissä olosuhteissa”, Verstappen sanoi sarjan haastattelussa.

Valtteri Bottas sai Alfa Romeostaan kaiken irti ensimmäisellä aika-ajojaksolla ja ajettu kymmenes sija toi paikan Q2:lla. Lopulta hän oli aika-ajon 14:s.

Tulokset tästä.