TILANNEHUONE

Verstappen onnistui sateella – Alonso kakkosruutuun

19.06.2022 00:27

Verstappen onnistui sateella – Alonso kakkosruutuun

Max Vertappen hallitsee märän sään ajoniksit.@AOP

Formula 1

Kanadan GP:n aika-ajot ajettiin sadekelissä. Pito oli radalla heikkoa ja näkyvyyttäkin oli aluksi vain nimeksi. Sää kuivahti hieman aika-ajon aikana, joten sadekelin renkaan lisäksi päästiin käyttämään myös välikelin renkaita. Paalupaikan kisaan ajoi Red Bullin Max Verstappen huippusuorituksella. Hän ajoi kärkeen myös ensimmäisellä ja toisella jaksolla. Verstappenin paaluaika oli 1:21.299.

Toisesta ruudusta starttaa sunnuntaina sensaatiomaisesti Alpinen Fernando Alonso. Hän jäi kärjelle +0.645. Alonso oli jo harjoituksissa hyvässä vauhdissa, joten hyvää sijaa odotettiin. Kolmanneksi kaasutti Ferrarin Carlos Sainz.

”Upea fiilis. Mahtava viikonloppu. Kiitos sadesään onnistuimme. Hyökkään kisassa Maxin kimppuun heti ykkösmutkassa”, Alonso naurahti F1-sarjan haastattelussa

Mercedeksen Lewis Hamilton ajoi selkäkivuistaan ja autonsa ongelmista huolimatta neljänneksi. George Russell otti riskin ja vaihtoi Mersuunsa lopuksi slicksit renkaat alle. Se kostautui. Hän pyörähti kostealla radalla heti renkaanvaihdon jälkeen ja jäi ruutuun kahdeksan.

Haas-kuski Mick Schumacher käytti märän kelin oivasti hyödykseen. Saksalainen onnistui vihdoin ja ajoi lähtöruutuun kuusi. Hän hävisi vielä kuitenkin tallikaverilleen Kevin Magnussenille, joka oli viides.

Perjantaina auton elektroniikkahäikästä kärsinyt Alfa Romeon Valtteri Bottas ei pystynyt käyttämään sadekeliä edukseen. Hän putosi toisen session jälkeen. Hän lähtee ruudusta 11. Nuori tallikaveri Zhou Guaynu oli suomalaista parempi. Hän oli ensimmäistä kertaa mukana viimeisellä jaksolla. ”Let’s go”, hän kiljahti tiimiradiossa riemuissaan kakkosjakson jälkeen. Kiinalainen parkkaa Bottaksen eteen kymmenenteen ruutuun lähtösuoralla sunnuntaina.

Red Bullin menestys aika-ajossa ei ollut täydellistä. MM-sarjan kakkonen Sergio Perez ajoi autonsa toisen aika-ajojakson alussa aitaan kolmosmutkassa ja aiheutti jaksolle punaiset liput. Lähtöruuduksi meksikolaiselle tuli numero 13.

Kuusi paalupaikkaa tällä kaudella kuitannut Ferrarin Charles Leclerc aloittaa sunnuntain kisan koko letkan hänniltä. Hänelle vaihdettiin täysin uusi moottori ja hänen moottorikiintiönsä oli tullut jo täyteen. Leclerc ajoi aika-ajossa vain ykkösosion ja oli sen viides. Myös AlfaTaurin Yuki Tsunoda kärsii lähtöruuturangaistuksen. Hänenkin autoonsa vaihdettiin moottorinosia.

Kotiradallaan ajavat molemmat kanadalaiskuljettajat Aston Martinin Lance Stroll ja Williamsin Nicholas Latifi putosivat jo ensimmäisen session päätteeksi.

Katso tulokset tästä.