TILANNEHUONE

Verstappen otti paalun – Bottas kahdeksas aika-ajossa

22.04.2022 19:44

Verstappen otti paalun – Bottas kahdeksas aika-ajossa

Max Verstappen otti kauden ensimmäisen paalunsa Imolassa.@AOP

Formula 1

Koko päivän kestänyt sade sävytti Imolan Formula 1 GP:n aika-ajoja perjantaina leveällä pensselillä. Sade taukosi ennen aika-ajon alkua, mutta toisen jakson puolivälissä se alkoi jälleen uudestaan ja sekoitti speksit. Sadesään herra oli italialaisyleisön kiusaksi lopulta Red Bullin Max Verstappen ajalla 1:27.999. Hän lähtee lauantaina ajettavaan sprinttiin paalupaikalta. Paalu on viime kauden mestarin ensimmäinen tällä kaudella. Toisesta ruudusta lähtee kotiradallaan Ferrarin Charles Leclerc, joka jäi Red Bullille +0.779. Kolmas on McLarenin Lando Norris, joka pyörähti radalta vielä aivan lopussa.

”Liukasta oli – ja pitkä aika-ajo, mutta upeaa olla taas tällä mahtavalla radalla. Olen kiitollinen paalusta. Hyvä alku viikonlopulle”, Verstappen sanoi F1:sten haastattelussa.

Alfa Romeon Valtteri Bottas lähtee lauantaina  ruudusta kahdeksan. Bottas ehti ajaa lähtöruudun kymmenen parhaan joukkoon jo ennen sateen jatkumista. Viimeisen jakson lopulla Bottas joutui ajamaan radan sivuun teknisen vian vuoksi. Tallikaveri Zhou oli ensimmäisen jakson nelonen, mutta toinen jakso meni pipariksi Ferrarin Carlos Sainzin seinäkolarin takia. Kolari esti ajamisen ja jätti kiinalaisen 14:een lähtöruutuun.

Mercedekselle aika-ajo oli totaalinen pettymys. Vauhtia ei löytynyt. Sekä Lewis Hamilton että George Russell jäivät toiseen jaksoon. Hamilton lähtee ruudusta 13. Russell veti vähän paremmin ja starttaa ruudusta 11. Tv-kuvan mukaan tallissa käytiin painavaa keskustelua heti kuskien ajotyön päättyessä.

Punaiset liput viivästyttivät aika-ajoa useasti. Ensimmäisellä jaksolla Williamsin Alexander Albonin takajarru ja rengas syttyivät tuleen ja sen seurauksena rengas räjähti. Se keskeytti aika-ajon, kun kellossa oli ajoaikaa vielä 12 minuuttia jäljellä. Toisella jaksolla Ferrarin Carlos Sainz pyörähti ja osui seinään. Ajokelloon jäi noin 10 minuuttia jäljelle. Kolmannella jaksolla punainen liehui ensin Haasin Kevin Magnussenin ajettua kurvin leveäksi. Tosin tanskalainen pääsi kuitenkin omin voimin turva-alueelta pois ja jatkoi matkaa. Lisäksi Bottaksen sivuunajo aiheutti pitkän katkon aika-ajoon. Ja lopuksi Norrisin keskeytys kolmannen jakson viimeisellä minuutilla sai punaiset liput liehumaan.

Imolan sprintti ajetaan lauantaina 23. huhtikuuta kello 17.30.

Aika-ajon tulokset tästä.