TILANNEHUONE

Verstappen paalulle – Bottaksella heikko aika-ajo

03.09.2022 17:17

Verstappen paalulle – Bottaksella heikko aika-ajo

Max Vertappen ei ollut ylivoimainen, mutta paalu tuli silti ajettua.©AOP

Formula 1

Red Bullin Max Vertappen otti kotiyleisönsä ja ajoi paalupaikan kotikisaansa Hollannin F1 GP:hen vain 0,021 sekuntin erolla. Vaikka Verstappenilla oli huolia harjoituksissa, eivät ne vaivanneet enää aika-ajossa. Paalupaikka on Verstappenille kauden neljäs.

”Tämä on uskomatonta, varsinkin eilisen jälkeen. Tiimi käänsi koko jutun. Muutimme paljon asioita autossa eilisestä, sitä oli nyt mukavaa ajaa”, Verstappen totesi F1-sarjan haastattelussa.

Ferrari otti seuraavat lähtösijat. Toisesta ruudusta starttaa Charles Leclerc ja kolmannesta Carlos Sainz. Mercedeksen Lewis Hamilton otti neljännen lähtöruudun.

Vielä ilman tallipaikkaa ensi kaudelle oleva ja näyttöjä sikäli antava Haasin Mick Schumacher ajoi hyvän aika-ajon. Hän lähtee GP:hen ruudusta kahdeksan. Hän oli kerrankin tallikaveriaan Kevin Magnussenia parempi. Tanskalainen karsiutui Q1:n jälkeen ja lähtee ruudusta 18.

Valtteri Bottas ei löytänyt vauhtia Alfa Romeostaan harjoituksissa, eikä sitä ollut aika-ajossakaan. Suomalainen jäi ensimmäiseen jaksoon ja lähtöruuduksi tuli 16. paikka. Putoaminen ensimmäisen aika-ajojakson jälkeen on jo toinen peräkkäinen suomalaiselle. Bottaksen pudotti jatkosta oma tallikaveri Zhou Guanyu. Kiinalainen ponnisti viime hetkillä Bottaksen edelle ja jatkoi siten toiselle jaksolle. Zhou lähtee kisaan ruudusta 14.

Toisen aika-ajojakson keskeytti punaiset liput. Ne liehuivat, koska yleisöstä heitettiin radalle oranssi savusoihtu. Putsauspaussi vei kuskeilta viisi turhaa minuuttia keskittynyttä ajoaikaa. Soihtu lensi radalle myös Q3:sen lopulla, mutta jaksoa ei silloin keskeytetty. Ratatyöläisiä työllisti aika-ajon aikana lisäksi pieni puluparvi. Senkään vuoksi aika-ajoja ei kuitenkaan keskeytetty.

Hollannin GP ajetaan sunnuntaina 4.9. kello 16.

Katso tulokset tästä.