TILANNEHUONE

Verstappen paalulle – Hamiltonilla meni päin seinää

08.07.2022 19:32

Verstappen paalulle – Hamiltonilla meni päin seinää

Max Verstappen onnistui jälleen Itävallassa. Hän lähtee kisaan paalulta.©AOP

Formula 1

Itävallan F1 GP ajetaan sprinttikisana ja aika-ajot ajettiin siksi jo perjantaina. Ykkösruutuun sprintin lähdössä parkkaa lauantaina Red Bullin nimikkoradalla Max Verstappen. Toinen ruutu meni Ferrarin Charles Leclercille. Hän jäi Verstappenille vain +0.029. Kolmas ruutu on Ferrarin Carlos Sainzin.

Radan rajojen sisällä pysyminen on Itävallassa iso juttu. Se oli ajoittain monille haasteellista. Pelkästään ensimmäisellä jaksolla Carlos Sainzin, Max Verstappenin, Lando Norrisin, Lance Strollin ja Sebastian Vettelin kierrosajat hylättiin kerran, koska he eivät pysyneet radalla, vaan vetivät jonkun mutkan liian leveäksi. Sergio Perezin toisen jakson ajoa tarkastetaan vielä aika-ajon jälkeen.

Lewis Hamiltonin ja George Russellin kärkiruutujahti päättyi tylysti Q3:lla. Ensin Hamiltonin Mercedes yliohjautui ja pito lipsui, sitä myöten brittikonkari pamahti ulos radalta ja sivuttain päin ratavallia. Aika-ajo keskeytettiin. ”Sori kaverit. Pahoittelen, että rikoin auton”, Hamilton harmitteli tiimiradiossa harvinaista ulosajoaan.

Kun aika-ajo jatkui Russell toisti Hamiltonin tempun melkein heti. Mercedes lähti kuskin käsistä ja tömähti perä edellä ratavalliin. Punaiset liput heiluivat jälleen. Hamilton lähtee ruudusta kymmenen ja Russell ruudusta viisi.

Valtteri Bottaksen Alfa Romeoon vaihdettiin sellainen määrä voimanlähteen osia, että lähtöruuturangaistus napsahti ja hän starttaa sunnuntain GP:hen kaikkien takaa. Sprintissä olisi siis hyvä kerätä pisteitä. Niitä annetaan kahdeksalle ensimmäiselle. Aika-ajossa Bottas oli ensin 11:s, mutta toinen jakso kuittasi jo lähtöruudun. Se on vasta 13:s paikka, mikä on suuri pettymys. Alfa Romeon heikohkon päivän varmisti viime viikolla kovan kolarin Silverstonessa ajanut Guanyu Zhoun 19:s lähtöruutu.

Haas-tallilta aika-ajo sujui. Molemmat kuskit ponnistivat Q3:lle ja lopulta Kevin Magnussen oli seitsemänneksi nopein ja Mick Schumacher kahdeksanneksi.

Katso tulokset tästä.