TILANNEHUONE

Verstappen paalulle Melbournessa – tyrät rytkyivät perällä

01.04.2023 09:18

Verstappen paalulle Melbournessa – tyrät rytkyivät perällä

Sergio Perezin ongelmat alkoivat jo lauantain vapaissa harjoituksissa. @ AOP

Formula 1

Max Verstappen ajoi paalulle Australian GP:n aika-ajoissa lauantaina. Red Bullin hallitseva maailmanmestari löi kakkosruutuun ajaneen Mercedeksen George Russellin 0.236 sekunnilla. Tallikaverilleen jälleen hävinnyt Lewis Hamilton oli kolmas ennen Aston Martinin Fernando Alonsoa ja Lance Strollia. Russell löi Hamiltonin 0.136 sekunnilla.

Aika-ajoa väritti MM-sarjassa toisena olevan Sergio Perezin juuttuminen hiekalle heti avausosion alussa. Meksikolainen ei päässyt jatkamaan kisaansa eikä ehtinyt saada lainkaan aikaa.

Perezin ongelmat eivät tulleet yllätyksenä, sillä hänen autossaan oli teknisiä ongelmia jo ennen aika-ajoja ajetuissa vapaissa harjoituksissa ja Red Bullin teknikoilla oli suuri työ saada ongelmat korjattua aika-ajojen alkuun mennessä. Ilmeisesti tässä ei kuitenkaan onnistuttu, sillä Perezin kuultiin aika-ajokatastrofinsa jälkeen kiroavan Red Bullin radiossa, että kyseessä oli ”sama v***:n ongelma, joka on saatava korjattua”.

Valtteri Bottakselle ja Alfa Romeolle Melbournen aika-ajot olivat katastrofi. Bottas oli ajan saaneista kuljettajista koko aika-ajoin hitain kuljettaja Guanya Zhou kolmanneksi hitain kuljettaja.

Katso aika-ajojen kaikki tulokset F1.comista.