TILANNEHUONE

Verstappen päätti kauden voittoon – Bottas hännillä

26.11.2023 16:43

Formula 1

Max Verstappen kruunasi huikean menestyskautensa voittamalla myös F1-kauden päättäneen kilpailun Abu Dhabissa sunnuntaina. Voitto on hollantilaisen 19:s tällä kaudella. Verstappen starttasi kilpailuun paalulta ja ajoi kärkipaikalla käytännössä koko kisan ajan.

Kisan toiseksi nousi aivan kisan lopulla Sergio Perez. Hän kuitenkin putosi tuloslistalla viiden sekunnin aikasakon myötä ja Ferrarin Charles Leclerc nousi toiseksi. Leclerc jäi voittajalle +17.993.

Kisan kolmas oli Mercedeksen George Russell. Palkintopallisija on britille kauden toinen. Mercedes otti samalla valmistajien sarjan toisen tilan ja Ferrari jäi kolmanneksi, kun Carlos Sainz ei pystynyt pistesaaliiseen. Lewis Hamiltonkaan ei pystynyt nousemaan kärkikahinaan ja kisan pilasi lopullisesti kolhu Alpinen Pierre Gaslyn takarenkaan kanssa. Hamilton oli kisan yhdeksäs.

Valtteri Bottaksen kauden päätöskisa päättyi aivan samalla menolla kuin edellisetkin koitokset. Bottas oli vasta kisan 19:s, joten pistetavoite Abu Dhabissa jäi saavuttamatta. Tallikaveri Zhou Guyany oli kisan 17:s. Osakilpailu oli viimeinen, jossa Alfa Romeo oli Sauberin sponsorina. Autovalmistajan ja tallin yhteistyösopimus tuli nyt päätökseen.

Tuloksia tästä.