TILANNEHUONE

Verstappen palasi paalulle – Bottas sai pettyä

23.09.2023 10:27

Verstappen palasi paalulle – Bottas sai pettyä

Max Verstappen oli ylivoimainen Suzukassa.©AOP

Formula 1

Japanin F1 GP:n paalupaikka meni jälleen Red Bullin Max Verstappenille. Hollantilainen ravisteli niskoiltaan Singaporen pettymyksen ja oli Suzukassa nopein ensimmäisellä ja ratkaisevalla kolmannella aika-ajojaksoilla. Paalu tuli upealla kierrosajalla 1.28,877. Renkaiden kuluminen ja rengastaktiikka ovat Suzukin karhealla radalla avainroolissa.

”Pystyin todella painaa menemään ja se tuntui hyvältä. Singapore oli heikko, mutta täällä kaikki tuntui hyvältä ensimmäisestä kierroksesta asti”, Verstappen iloitsi ratahaastattelussa.

Seuraavat sijat aika-ajossa menivät McLareneille. Oscar Piastri nousi kakkospaikalle ja jäi Verstappenille +0.581. Lando Norris oli kolmas jääden+0.616. Ferrarit eivät pystyneet vastaamaan McLarenien vauhtiin. Charles Leclerc oli aika-ajon neljäs ja Carlos Sainz viides.

Alfa Romeot jäivät ensimmäiseen aika-ajo-osioon. Valtteri Bottas jäi Q2:sta kuitenkin vain 0,073 sekunnin päähän, kun Haasin Kevin Magnussen otti viimeisen jatkopaikan. Zhou Guanyu jäi sijalle 19. Williamsin amerikkalaiskuski Logan Sargeant ajoi Q1:llä päin seinää ja romutti jälleen autonsa. Ensimmäinen aika-ajojakso keskeytyi sen vuoksi toviksi.

Kotikisaansa ajava AlphaTaurin Yuki Tsunoda oli yhdeksäs, mutta hän löi valovoimaisen rookie-tallikaverinsa Liam Lawsonin, joka oli 11:s.

Tuloksia tästä.