TILANNEHUONE

Verstappen pilasi McLarenin täydellisen päivän

08.07.2023 18:31

Verstappen pilasi McLarenin täydellisen päivän

Max Verstappen oli taas muiden ilonpilaaja. Hän otti viidennen peräkkäisen paalupaikan Silverstonessa.©AOP

Formula 1

Britannian GP:n paalupaikan kuittasi lauantain aika-ajossa Silverstonessa Red Bullin Max Verstappen. Paalu on hollantilaisen uran 27:s. Tällä kaudella hän on ajanut seitsemän paalua ja tämä oli vieläpä viides peräkkäinen ykkösruutu. Verstappen kiersi Silverstonen radan parhaimmillaan ajassa 1.26,720.

McLaren jahtasi aika-ajossa hampaat irvessä paalua. Lando Norrisin viimeinen kierros oli komea, mutta lopulta Verstappen kuitenkin anasti ykköspaikan britin hyppysistä viimeisellä vedollaan. McLarenilla juhlitaan varmasti kuitenkin, sillä, se vei kakkos- ja kolmoslähtöruudut, kun rookie-kuski Oscar Piastri puristi kauden parhaan aika-ajotuloksensa.

Aika-ajot Silvestonessa ajettiin aluksi vaihtelevissa olosuhteissa. Sää kuitenkin parani aika-ajon loppua kohden. Q2 ja Q3 ajettiin jo lähes kuivassa kelissä.

Ensimmäisen jakson aikana sattui ja tapahtui. Kevin Magnussenin Haas-auto hyytyi radalle ja aiheutti punaiset liput. Heti perään Verstappen aiheutti pientä lisäjännitystä ryttäämällä etusiipensä varikkosuoran ratareunukseen tallista ulos ajaessaan.

Myös Alfa Romeon Valtteri Bottas joutui pahaan pulaan. Hän olisi yltänyt Q2:een, mutta hänenkin autonsa hyytyi radan varteen ja lopulta Bottas käveli radalta pois. Bottaksen lähtöruudut on 15.

Ensimmäisen aika-ajojakson suurin sensaatio oli kuitenkin se, että Red Bullin Sergio Perez ei edennyt jatkoon, vaan hän oli jaksolla 16:s.

Tuloksia tästä.