TILANNEHUONE

Verstappen piti pintansa – Bottas jäi pisteittä

19.05.2024 17:37

Formula 1

Kauden seitsemäs F1 GP ajettiin Italian Imolassa sunnuntaina. Emilia Romagnan GP:n loppupuolesta muodostui pirteä taistelu toista GP-voittoaan jahtaavan McLarenin Lando Norrisin ja johdossa pitkään ajaneen Red Bullin Max Verstappenin kesken. Hollantilaisen renkaat alkoivat viimeisillä kierroksilla hyytyä ja Norris yritti iskeä.

Lopulta Norris ei onnistunut sinnikkäissä yrityksissään ja Verstappen otti kauden viidennen voittonsa, mutta vain 0.725 sekunnin erolla toiseksi tulleeseen brittiin. Kolmanneksi nousi kotiyleisön iloksi Ferrarin Charles Leclerc.

Ferrari kuitenkin ryssi kotikisansa voittomahdollisuudet varikkotaktiikan vuoksi. Talli jätti kuskiensa pysähdykset varsin myöhäiseen vaiheeseen.

Sauberin Valtteri Bottaksen taistelu MM-pisteistä ei vieläkään kantanut hedelmää. Suomalainen lähti sijalta 16. ja putosi heti alussa sijalle 18. Bottas kävi varkolla jo kierroksella 10. Hän hyytyi jurnuttamaan loppupäässä pitkän tovin. Kisan puolivälin tuntumassa hän nousi lähinnä muiden varikkopysähdysten vuoksi parhaimmillaan sijalle 13. Viimeisillä kierroksilla hänen renkaansa olivat jo loppu ja sen vuoksi takaa tulijat kiisivät ohi. Bottas oli kisan 18:s.

Jopa Williamsin Logan Sargeant ajoi Bottaksen edelle sijalle 17. Williamsin Alex Albon joutui ainoana keskeyttämään kisan.