TILANNEHUONE

Verstappen taas paalulla – Bottaksella hyvä aika-ajo

30.10.2022 00:15

Verstappen taas paalulla – Bottaksella hyvä aika-ajo

Max Verstappen onnistui myös Meksikossa.©AOP

Formula 1

Meksikon GP:n aika-ajon ykköseksi ajoi lauantaiyönä Red Bullin Max Verstappen. Renkaiden pito-ongelmista aluksi kärsinyt hollantilainen onnistui tärkeällä kierroksella. Radan ajettavuus parani aika-ajon edetessä.

Toiseksi ajoi Mercedeksen George Russell, joka jäi kärkijasta +0.304 sekuntia. Kolmas oli Mercedeksen nestori Lewis Hamilton, joka ajoi kärkiajan kahdelle ensimmäiselle aika-ajosessiolle, mutta jäi hieman tärkeimmällä kierroksella.

”Hyvä aika-ajo, vaikka tiukka. Tarvitaan hyvä startti. Tulee kireä kisa. Katsomme strategian valmiiksi illan aikana”, Verstappen sanoi F1-sarjan haastattelussa.

Superfanaattinen meksikolaisyleisö tsemppasi oman suosikkinsa, Red Bullin Sergio Perezin, aika-ajon neljänneksi.

Korkea ilmanala sopi Alfa Romeon Valtteri Bottakselle mahtavasti. Hän oli hyvässä vauhdissa koko aika-ajon. Hän ajoi ensimmäisen jakson neljänneksi ja oli toisella jaksolla kuudes. Viimeisellä sessiolla hän kaasutti taas kuudenneksi.

Ferrarit eivät onnistuneet odotetusti. Pitoa puuttui ja autot jäivät jälkeen. Carlos Sainz oli aika-ajon viides ja Charles Leclerc jäi Bottaksen taakse. Hän oli vasta seitsemäs.