TILANNEHUONE

Verstappen taas paalulle – Bottas floppasi

25.11.2023 17:12

Formula 1

Max Verstappen otti paalupaikan F1-kauden päätöskisaan Abu Dhabissa. Sunnuntain paalu on Verstappenille jo kauden 12:s.

Aika-ajon kakkonen oli Ferrarin Charles Leclerc. Hän jäi paalumiehelle o,139 sekuntia. Kolmas lähtöruutu meni McLarenin Oscar Piastrille. Tämän tallikaveri Lando Norris ajoi myös hyviä aikoja, mutta Norris otti pienen sivuluisun viimeisellä aikakierroksella ja jäi siksi viidenneksi. Edelle kerkesi samalla myös Mercedeksen George Russell. Mercedes taistelee yhä kovasti pitääkseen Ferrarin valmistajien sarjassa takanaan.

Ferrarin päivä ei ollut täydellinen. Carlos Sainz järjesti yllätyksen putoamalla heti ensimmäisellä aika-ajojaksolla jatkosta. Perjantain harjoituksissa rataseinämään rysäyttänyt espanjalainen oli aika-ajon 16:s. Sainz valitteli ruuhkaa radalla tärkeällä hetkellä. Toisen ajojakson jälkeen myös Mercedeksen Lewis Hamilton hyytyi ulos jatkosta. Hän jäi Q3:sta tosin vain 0,081 sekuntia.

Alfa Romeot eivät myöskään olleet parhaassa tikissä Abu Dhabin lauantai-illassa. Tallin molemmat autot putosivat heti ensimmäisen aika-ajojakson jälkeen. Valtteri Bottas oli aika-ajon 18:s ja Zhou Guanyu 19:s.

Tuloksia näkyy tästä.