TILANNEHUONE

Verstappen taas paalulle – Bottas onnistui jo paremmin

23.03.2024 08:07

Formula 1

Red Bullin Max Verstappen ajoi lauantaina F1-aika-ajossa jälleen Australian GP:n paalupaikalle. Paalu Australiassa on hollantilaiselle toinen peräkkäinen ja se irtosi huippuajalla 1.15.915. Verstappen valitteli aliohjautuvuutta autossaan aika-ajon aikana, mutta lopulta se ei hyydyttänyt kärkivauhtia.

Kakkosruutuun ajoi kisakuntoon tervehtynyt Ferrarin Carlos Sainz +0.270 jääneenä. Sainz kertoi, ettei olo ole kaikkein mukavin, mutta hän selvää kyllä ja ajohaluja on.

Red Bullin Sergio Perez otti kolmannen sijan ajomokan tehneen Ferrarin Charles Leclercin nenän edestä.

Sauberin Valtteri Bottaksen risukassaan paistoi aussiaurinko. Suomalainen pinnisti mukaan toiselle jaksolle olemalla Q1:n 13:s. Toisella jaksolla tuli noutaja. Hän oli Q2:n 13:s. Tallikaveri Zhou Guanyun auto otti kanttariosumaa nopealla kierroksella Q1:llä ja hän rikkoi etusiipensä. Hän jäi aika-ajon viimeiseksi.

Aika-ajon yllätys oli, että Mercedeksen Lewis Hamilton putosi jo toisen jakson jälkeen. Hän oli sen 11:s. Tallikaveri George Russell otti nenän edestä viimeisenä Q3-jatkopaikan ja oli lopulta seitsemäs.

RB:n Daniel Ricciardon aika-ajo kotiradalla meni pieleen. Hänen nopein aikansa hylättiin Q1:n päätteeksi ratarajojen ylityksen vuoksi ja hän oli siten vasta 18:s. Tallikaveri Yuki Tsunoda oli aika-ajon kahdeksas.

Williamsin Logan Sargeant sai seurata aika-ajoa varikolta, koska hänen autonsa annettiin Alex Albonille tämän mällättyä oman pelinsä harjoituksissa. Siksi kisassa on mukana vain 19 autoa Albonin kisavalinta sai kritiikkiä, mutta hän ajoi aika-ajossa kuitenkin sijalle 12.

Tuomaristo tutkii vielä delta-ajan ylityksiä aika-ajon jälkeen.

Tuloksia tästä.