Verstappen taas voittoon – Bottas nousi pisteille

18.06.2023 22:43

Max Verstappen joutui kurvaamaan turva-auton takana tovin Kanadan GP:ssä.©AOP

Formula 1

Kanadan F1 GP:n voittoon ajoi kisaa paalulta ruutulipulle johtanut Red Bullin Max Verstappen. Voitto on hollantilaiselle kauden viides.

”Tiimin sadas voitto. Tämä on uskomatonta. Teemme kovasti työtä, mutta tänään oli mahtava päivä. Kisassa oli vaikeaa pitää lämpöjä renkaissa”, Verstappen totesi sarjan haastattelussa.

Podiumilla nähtiin vain maailmanmestareita. Toisena ruutulipulle tuli Aston Martinin Fernando Alonso ja kolmantena Mercedeksen Lewis Hamilton.

Alonso lähti toisesta ruudusta, mutta joutui antautumaan Hamiltonille heti alussa. Muutaman kierroksen jälkeen Alonso kuitenkin ohitti britin tyylikkäästi ja piti sen jälkeen sijansa loppuun asti. Hän jäi voittajalle +9.570.

Radalle tarvittiin turva-autoa kisan alkupuolella, kun George Russellin Mercedes kolahti radan seinään ja radalle levisi romua. Britti selvisi tällistä renkaiden ja etusiiven vaihdolla. Hän pääsi jatkamaan kisaa, mutta joutui kuitenkin keskeyttämään 15 kierrosta ennen maalia.

Valtteri Bottaksen startti kisaan oli jälleen hyvin vaisu. Hän putosi alussa taas pari sijaa, mutta turva-auton tultua radalle, suomalainen jätti renkaanvaihdon väliin ja painoi menemään kovalla rengassetillään yhden pysähdyksen taktiikalla. Bottas nousi parhaimmillaan kahdeksanneksi. Lopulta Bottaksen Alfa Romeoon vaihdettiin mediumit alle kierroksella 37. Hän putosi samalla tuloslistalla kolme sijaa, mutta nousi lopulta kuitenkin pisteille toisen kerran tällä kaudella.

Bottas oli ruutulipulla Lance Strollin viimehetken ohituksen myötä 11:s, mutta Lando Norrisin viiden sekunnin aikasakko nosti Bottaksen kisan kymmenenneksi, joten Alfa-kuskin MM-pistetili karttui yhdellä pinnalla. Bottaksen F1 MM-tilin saldo on nyt viisi.

Tuomaristo tutkii kisan jälkeen Alpinen Esteban Oconin ajamisia. Hän oli kisan kahdeksas.