Verstappen teki huiman nousun ja voitti

08.05.2023 00:04

Max Verstappen nousi ysiruudusta kisan voittajaksi.©AOP

Formula 1

Historian toisen Miamin F1-kisan voittoon ajo Red Bullin Max Verstappen. Hollantilainen lähti kisaan ruudusta yhdeksän, mutta nousi kisan kärkeen jo kierroksella 21. Ykköseksi Verstappen nousi, kun tallikaveri Sergio Perez tuli renkaanvaihtoon samalla kierroksella kärkipaikalta. Verstappen putosi kisan lopulla vielä hetkeksi kakkoseksi myöhäisen varikkopysähdyksensä vuoksi, mutta kaasutti tuoreilla renkailla lopulta Perezin ohi voittajaksi.

Verstappenille GP-voitto Floridassa on jo uran toinen. Hän voitti kisan myös viime kaudella.

Perez ajoi ruutulipulle toisena ja kolmanneksi tuli Aston Martinin Fernando Alonso. Mercedeksen George Russell oli neljäs.

Lähtöruudusta 10 startannut Alfa Romeon Valtteri Bottas sai kisaan loistavan lähdön. Hän nousi startissa kaksi sijaa ja ohitti siten myös vierestään lähteneen mestarikuski Verstappenin. Pian Verstappen lähti kuitenkin  nousemaan kohti kärkeä ja Bottas alkoi puolestaan kamppailla paikasta kympin sakissa. Bottas putosi kierroksella 16 tekemänsä ensimmäisen varikkostopin jälkeen sijalle 16, mutta nousi uudelleen taistelemaan pisteistä. Sijoitus oli kuitenkin lopulta 13:s. Hän voitti kisassa tallikaverinsa Zhou Guanyun, joka oli 16:s.

Ferrarille kilpailu oli taas pettymys. Carlos Sainz lähti kolmannesta ruudusta, mutta ajoi varikkosuoralla ylinopeutta ja sai siitä viiden sekunnin aikarangaistuksen. Lopputuloksissa hän oli kuitenkin Ferrarin parempi kuski viidennellä sijallaan, sillä Charles Leclerc oli kisan seitsemäs.