TILANNEHUONE

Verstappen tsemppasi kauden floppia

30.06.2023 07:30

Verstappen tsemppasi kauden floppia

Pari vinkkiä kaverille. Max Verstappen tietää miten voitetaan.©AOP

Formula 1

F1-sarjan AlphaTaurin hollantilaiskuljettaja Nyck de Vries on kovan paineen alla Itävallassa. Red Bull- pomo Helmut Marko on julkisesti sanonut, ettei kuskin esitykset riitä ja hän on ollut pettymys. Ensimmäistä kauttaan F1:ssä ajavan de Vriesin MM-pistsesaldo on yhä pyöreä nolla. Asiantuntijoiden analyysit huutavat jo potkuja. Itävallassa de Vriesin on pakko onnistua.

Maanmies ja MM-sarjaa johtava Max Verstappen antoi Itävallan GP:n lehdistötilaisuudessa de Vriesille tsemppien lisäksi pari vinkkiä.

”Autosta täytyy saada paras ulos, mutta se ei tule pakottamalla. Kuskin tulee keskustella paljon insinööriensä kanssa, jotta tietää, mitä voi tehdä paremmin ja työstää ajamistaan siitä”, Verstappen mietti.

”Jos saa yhden hyvän tuloksen, se voi  johtaa seuraavaan ja sitä seuraavaan. Lopulta sitä tuntee olonsa jo mukavaksi.”

”Lopulta kuitenkin monen asian on onnistuttava yhtä aikaa. Ei pidä stressaantua liikaa. On vain tehtävä paljon töitä niiden tahojen kanssa, jotka voivat vaikuttaa muutokseen ja suoritukseen.”

”Nyckille tätä ei tosin tarvitse edes sanoa, koska hänellä on kokemusta, mutta silti kaikkien kuskien on työskenneltävä ihan joka viikonloppu hyvin läheisesti omien kisainssiensä kanssa”, Verstappen painotti.