TILANNEHUONE

Verstappen tunnustaa – ”Se oli surkea viikonloppu”

06.10.2022 15:57

Verstappen tunnustaa – ”Se oli surkea viikonloppu”

Max Verstappen jahtaa mestaruutta Japanissa.©AOP

Formula 1

Red Bull -kuski Max Verstappen voi varmistaa tämän kauden F1-mestaruuden viikonloppuna Suzukassa. Japanissa tunnelatinki on kohdillaan, koska kisa on lisäksi moottorivalmistaja Hondan kotikisa ja Hondan nimi palaa nyt myös Red Bullin auton kylkeen.

”Tämä on mahtava paikka ja rata on uskomaton. Fanit täällä ovat ihan hulluina formuloihin”, Verstappen hehkuttaa lehdistötilaisuudessa.

”Olisihan se hienoa varmistaa mestaruus täällä, mutta tarvitsemme täydellisen viikonlopun.”

Viime sunnuntain kisa Singaporessa ei mennyt hollantilaisella putkeen. Hän putosi sateisissa olosuhteissa kisatussa kisassa palkintopallilta oltuaan ruutulipulla seitsemäs. Jo aika-ajo oli vaikea. Verstappenilla ei ollut tarpeeksi polttoainetta viimeiseen tärkeään aikakierrokseen.

”Eipä tuo mitään rakettitiedettä ollut. Polttoaineen määrä pitää huomioida. Jos sitä tankataan viiden kierroksen verran, autolla pääsee viisi kierrosta. Kuusi kierrosta ei onnistu. Meillä oli Singaporessa heikko perjantaipäivä. Moni asia meni vikaan, koska teimme muutoksia emmekä pystyneet testaamaan niitä sään vuoksi.”

”Tilanteet jatkuivat sitten kisaan asti. Viime viikonloppu oli esimerkki siitä, kuinka et halua kisaviikonloppusi menevän. Me kaikki tiedämme, että se oli surkea viikonloppu”, Verstappen huomautti.

Japanin GP:n aika-ajot ajetaan lauantaiaamuna 8.10. kello 10.