TILANNEHUONE

Verstappen vei sprintin shootoutin nimiinsä

01.07.2023 13:54

Verstappen vei sprintin shootoutin nimiinsä

Max Verstappen hoiti kotiin myös sprintin aika-ajon.©AOP

Formula 1

Itävallan F1-viikonlopun sprintin aika-ajo-shootoutin nopein oli Red Bullin Max Verstappen. Hollantilainen oli nopein kakkos- ja kolmosjaksoilla. Hän kiersi radan ajassa 1.04.440 ja oli toiseksi tullutta tallikaveriaan Sergio Pereziä  +0.493 nopeampi. Shootout-kolmonen oli McLarenin Lando Norris.

Valtteri Bottas ei löytänyt Alfa Romeostaan iskua, vaan hyytyi sijalle 19. Bottaksen takaa sprinttikisaan lähtee vain  Williamsin Logan Sargeant.

Mercedeksen Lewis Hamiltonin shootout oli myös floppi. Britti oli ensimmäisen jakson 18:s. Hänen nopein kierroksensa mitätöitiin ratarajan ylityksen vuoksi. Se olisi riittänyt jatkoon. Tallikaveri George Russell eteni toiselle jaksolle, muttei saanut ajettua siinä kierrostakaan teknisten ongelmien vuoksi. Hän oli siten 15:s.

Ferrarin Charles Leclerc nousi nipin napin mukaan shootoutin kakkosjaksolle. Lopulta hän oli vasta kuudes ja yhden sijan tallikaveriaan Carlos Sainzia hitaampi – mutta hän piti takanaan kuitenkin Aston Martinin Fernando Alonson, joka jäi seitsemänneksi.

Sprinttikisa ajetaan lauantaina kello 17.30.

Tuloksia….