TILANNEHUONE

Verstappen voitti, Bearman pisteille, Bottas floppi

09.03.2024 20:27

Verstappen voitti, Bearman pisteille, Bottas floppi

Max Verstappen oli ylivoimainen myös Jeddassa.©Red Bull Content Poold Bull C

Formula 1

Red Bullin Max Verstappen kiisi kauden toiseen voittoonsa Saudi-Arabian F1 GP:ssä lauantaina. Verstappen oli ylivoimainen Jeddan nopealla radalla ja johti kisaa jälleen käytännössä alusta loppuun. Hän kuittasi kisan häntäpään autot kierroksella.

Toisen sijan otti tallikaveri Sergio Perez melkein seitsemän sekunnin erolla tallikaveriinsa ja kolmanneksi kaasutti Ferrarin Charles Leclerc reilun 11 sekunnin erolla voittajaan. Leclerc ajoi viimeisellä kierroksella vielä kisan nopeimman kierrosajan.

Ferrarin kisapäivä oli hyvä Carlos Sainzin sairastumisesta huolimatta. Ajovuoron saanut rookie-kuski Oliver Bearman, 18, ajoi rohkeasti pisteille ottamalla seitsemännen sijan. ”Teet megahyvää työtä”, talli kehui jo kesken kisan tiimiradiossa.

Valtteri Bottaksen kisa oli heikko. Hän lähti ruudusta 16 ja putosi heti alussa yhden sijan. Hän nousi keskeytysten vuoksi takaisin lähtösijalleen, mutta renkaanvaihdon jälkeen hän hyytyi hiljalleen sijalle 18. Bottaksen autossa ei toiminut kova rengas ja ongelmia oli erityisesti jarrujen jäähdytyksen kanssa. Tallikaveri Zhou Guanyu ajoi jälleen erittäin paljon paremmin ja oli välillä kiinni pistesijassa, mutta varikkopysähdys ei taas onnistunut ja sitä myötä kiinalainen jäi kisan viimeiseksi.

Kisassa tuli odotetusti muutamia keskeytyksiä. Aston Martinin Lance Stroll hipaisi kierroksella kuusi radan seinämää suurin seurauksin. Hän rikkoi autonsa vasemman renkaan ripustuksen ja luiskahti mutkassa 22 päin ratavallia. Hänen kisansa päättyi keskeytykseen ja radalle hurautti turva-auto. Alpinen Pierre Gasly keskeytti puolestaan heti alussa vaihdelaatikko-ongelman vuoksi. Lisäksi Haasin Kevin Magnussenin kisa oli erikoinen. Hän sai ensin kymmenen sekunnin aikarangaistuksen töytäistyään Alex Albonin Williamsia ja vielä toisen kympin myöhemmin oikaistuaan ulos rata-alueelta ja saatuaan siitä etua.

Tuloksia tästä.