Verstappen voitti Silverstonessa – McLaren palasi podiumille

09.07.2023 18:37

Max Verstappen voitti taas.©AOP

Formula 1

Britannian F1 GP:n voittoon ajoi odotetusti MM-sarjaa johtava Red Bull -kuski Max Verstappen. Hollantilainen sai haastetta heti kisan alussa, kun jo aika-ajossa toisella sijallaan yllättänyt McLarenin Lando Norris otti huippulähdön ja ohitti Verstappenin heti startissa.

Norris pysyi kisan johdossa viisi kierrosta, sitten Verstappen teki tyylipuhtaan ohituksen. Lopun kisasta Verstappen oli jälleen lyömätön, eikä edes Englannin kuuluisa sade, saati pitkä turva-autoepisodi, iskenyt sotkemaan sarjakärjen ajamisia.

”11  peräkkäistä voittoa jo tallille. Aika uskomatonta”, Verstappen ihmetteli sarjan haastattelussa.

Kisan lopulla nähtiin kahden brittikuskin taistelu. Mercedeksen Lewis Hamilton jahtasi ahnaasti Norrisin toista sijaa. McLarenin suorituskyky oli parempi ja Norris oli toista kertaa urallaan F1-kisan kakkonen. Kotikisan kolmas sija jäi Hamiltonille. McLarenin päivä oli hyvä. Kolmannesta lähtöruudusta ampaissut Oscar Piastri oli kisan neljäs.

Ferrarit eivät pystyneet taistelemaan kärkisijoista. Renkaiden kova kuluminen hyydytti molempien kuskien suoritukset. Charles Leclerc oli kisan yhdeksäs ja kisan viime vuoden voittaja Carlos Sainz kymmenes.

Aika-ajossa flopannut Red Bullin Sergio Perez oli kisan kuudes. Hän lähti ruudusta 15.

Alfa Romeon Valtteri Bottas lähti kisaan jonon hänniltä aika-ajossa tuleen hylkäämisen vuoksi. Bottas nousi kisan aikana sijalle 12. Alfan innokkaasti ennen kisaa mainostama päivityspaketti ei pystynyt ainakaan vielä auttamaan suomalaista pisteille.

Kisan keskeytti Alpinen Esteban Ocon tekniseen vikaan ja Haasin Kevin Magnussen moottorin pamahdettua kisan puolivälin jälkeen. Magnussenin auto jäi radan varteen ja sen vuoksi radalla oli viisi kierrosta turva-auto. Alpinen surkean päivän kruunasi Aston Martinin Lance Strollin Pierre Gaslylle tölväisemä kolhu. Stroll sai siitä viiden sekunnin aikasakon ja Gasly joutui keskeyttämään.

Silverstonen F1-viikonlopussa vieraili paikan päällä yhteensä huikeat 480 000 katsojaa.