TILANNEHUONE

Verstappen voitti Monacossa – Bottas jäi niukasti pisteiltä

28.05.2023 18:00

Verstappen voitti Monacossa – Bottas jäi niukasti pisteiltä

Max Verstappen onnistui Monacossa.©AOP

Formula 1

Monacon F1 GP:n voittoon ajoi odotetusti Red Bullin Max Verstappen. Hollantilainen starttasi paalulta ja johti kisaa alusta loppuun. Voitto on Verstappenin uran toinen Monacossa ja 39:s Red Bull -kuskina.

Toiseksi kisassa tuli Aston Martinin Fernando Alonso ja kolmas oli Alpinen Esteban Ocon. Palkintopallisija oli hänelle uran kolmas.

Verstappenin ainoat huolet kisassa olivat renkaiden hyytyminen ja varikkostopin venyttäminen sateen uhkan vuoksi.

Verstappen ajoi lopulta 55 kierrosta samoilla medium-renkaillaan 78 kierroksen kisassa. Vettä alkoi taivaalta ripeksiä kierroksella 52 ja sade yltyi nopeasti. Verstappenille vaihdettiin ainoalla stopilla silloin välikelin renkaat.

”Vaikea kisa. Emme halunneet pysyä radalla niin pitkään, mutta meidän täytyi. Lopulta vaihdoimme välikelin renkaisiin. Osuin pari kertaa seiniinkin. Superhienoa voittaa täällä”, Verstappen totesi sarjan haastattelussa.

Fernando Alonso tuli toiselta sijaltaan renkaan vaihtoon juuri ennen Verstappenia, mutta hänelle vaihdettiin alle yllättäen slicksit. Niillä hän ei pystynyt iskemään kisan lopulla.

”Yritimme taktikoida, se ei onnistunut. Max ajoi loistavasti. Yllättävää, ettei tullut turva-autoja”, Alonso pohti.

Ferrarille Monaco oli jälleen epäonninen. Tiimityö ei onnistunut ja lisäksi varsinkin Carlos Sainz töpeksi malttamattomuuttaan pariinkin otteeseen radalla. Charles Leclerc oli kotikisassaan kuudes ja Sainz kahdeksas.

Alfa Romeon Valtteri Bottas ei ihan yltänyt kisassa pisteille. Bottas oli lopputuloksissa kuitenkin 11:s lähdettyään ruudusta 15. Kisan alkupuolella hän kohensi sijoitustaan ensin onnistuneella ohituksella Williamsin Alex Albonista. Loppumatkalla myös sade auttoi hieman Bottasta.

Tulokset tästä.