TILANNEHUONE

Verstappen voitti sprintin – Mclarenit painostivat

29.06.2024 13:36

Formula 1

Kauden kolmannen F1-sprinttikilpailun voittoon ajoi jälleen Red Bullin Max Verstappen. Hollantilainen on nyt voittanut kaikki tähän mennessä tällä kaudella ajetut sprintit. Verstappen ei ollut suvereeni. McLarenit hönkivät niskaan ja antoivat kovasti haastetta.

Viidennellä kierroksella Norris ohitti Verstappenin ja nousi hetkeksi kärkeen, mutta Verstappen kuittasi paikkansa kuitenkin nopeasti takaisin.  Samalla avauksella Oscar Piastri ohitti tallikaverinsa ja nousi toiseksi.

Verstappenilla oli pieniä ongelmia. Hän ilmoitti tiimiradioon, että autossa oli akkujen latauksen kanssa ongelmaa. Loppukisan ajan jännitettiin lähinnä kuitenkin sitä, ottaako Norris kakkossijansa takaisin. Britti oli lopulta kisan kolmas ja Piastri otti toisen sijan.

Sauberin Valtteri Bottaksen kisa oli hyvin vaisu. Hän ajoi sijalla 18. ja yritti jahdata edellään menevää RB:n Daniel Ricciardoa, mutta vauhtia ei löytynyt ja Ricciardo pysyi edellä. Bottas oli lopulta 19:s. Tallikaveri Zhou Guanyu vahvisti Sauberin surkean sprinttipäivän ollen hämmästyttävän hidas. Hän oli kisan 20:s.

Pisteitä sprintissä saivat kahdeksan ensimmäistä kuljettajaa. Niitä keräsivät Verstappen, Piastri, Norris, Mercedeksen George Russell, Ferrarin Carlos Sainz, Mercedeksen Lewis Hamilton, Ferrarin Charles Leclerc ja Red Bullin Sergio Perez.

Tuloksia tästä.