TILANNEHUONE

Verstappen voittoon – Bottaksen kisa piloille heti startissa

19.11.2023 10:24

Formula 1

Max Verstappen otti jo kauden 18. voittonsa värikkäiden vaiheiden jälkeen Las Vegasin GP:ssä sunnuntaiaamuna Suomen aikaa.

Draama alkoi heti startissa. Kakkosruudusta lähtenyt Red Bull -tähti ohitti paalulta lähteneen Charles Leclercin. Tuomaristo katsoi hollantilaisen ajattaneen Ferrari-kuskin tahallaan leveäksi ja langetti Verstappenille viiden sekunnin aikasakon.

Seitsemännestä ruudusta lähteneen Valtteri Bottaksen kisa mureni heti startissa, kun Fernando Alonso osui suomalaisen autoon ja Bottas putosi kahakassa letkan viimeiseksi.  Samassa rytäkässä myös Sergio Perez sai osuman ja joutui vaihtamaan autoonsa virtuaalisen turva-auton aikana etusiiven.

Draama jatkui melkein saman tien, kun McLarenin Lando Norris täräytti vauhdilla ratavalliin ja radalle tuli turva-auto. Norris joutui käymään tarkastuksessa sairaalassa.

Kärjessä käytiin uusintalähdön jälkeen värikästä taistelua, sillä Leclerc pysyi hyvin Verstappenin vauhdissa. Kun Verstappen kävi vaihtamassa renkaansa ja kärsi viiden sekunnin aikasakon, hän putosi letkan keskivaiheille yhdeksänneksi.

Kierroksella 25 Verstappen ja George Russell osuivat toisiinsa. Molemmat pystyivät jatkamaan, vaikka autoista irtosi radalle niin paljon hiilikuitua, että tarvittiin jälleen turva-autoa. Turva-auton aikana Verstappen kävi jälleen varikolla.

Kisan alettua uudelleen Verstappen oli viidentenä. Hän aloitti hivuttautumisen kohti kärkeä ja ohitti kisaa johtaneen Leclerecin kierroksella 38. Kärkipaikkaa olivat sitä ennen pitäneet Leclerecin lisäksi Oscar Piastri ja Perez.

Verstappen ei tämän jälkeen luovuttanut enää johtopaikkaansa. Hänen takanaan käytiin toisesta sijasta värikäs taistelu, joka huipentui viimeisellä kierroksella, kun kolmanneksi pudonnut Leclerc ohitti Perezin. Verstappenin kanssa kolaroinut Russell oli maalissa neljäs,  mutta putosi aikasakon vuoksi lopputuloksissa kahdeksanneksi.

Bottas ei päässyt avauskierroksen kolarin jälkeen missään vaiheessa kunnon vauhtiin ja tuli maaliin radalla olleista autoista viimeisenä sijalla 17.

Katso kisan viralliset tulokset tästä.