TILANNEHUONE

Verstappen taas voittoon – Bottas hienosti pisteille

08.10.2023 21:36

Verstappen taas voittoon – Bottas hienosti pisteille

Max Verstappen voitti rankan Qatarin GP:n sunnuntaina.© Red Bull Content Pool

Formula 1

Maailmanmestari Max Verstappenin ylivoima jatkui Qatarin GP:ssä. Kisassa jouduttiin erityissäännön vuoksi vaihtamaan renkaita aina, kun niihin tuli enintään 18 kierrosta täyteen. Se ei häirinnyt hollantilaista. Hän ajoi paalulta ruutulipulle ensimmäisenä ja ohitti mennessään jopa tallikaverinsa, ja MM-kakkosen, Sergio Perezin kisan lopulla kierroksella. Voitto on Verstappenille kauden 14:s.

Toinen kilpailussa oli sprintin lauantaina voittanut McLarenin tulokaskuljettaja Oscar Piastri, joka lähti ruudusta kuusi. Piastri sanoi tiimiradiossa, että kisa oli fyysisesti ylivoimaisesti hänen uransa hankalin. Kisan kolmas oli kymppiruudusta startannut McLarenin Lando Norris.

Valtteri Bottas ajoi kisassa hienosti pisteille. Hän oli kisan alkupuolella hetken jopa kolmantena, mutta Alfa Romeon suorituskyky ei kuitenkaan riittänyt kärkiautojen todelliseen haastamiseen. Kova rengas toimi Alfa Romeon alla. Kaksi edellistä kisaa keskeyttänyt Bottas oli lopputuloksissa kisan kahdeksas. Myös tallikaveri Zhou Guanyu nousi pisteille. Hän oli kisan kymmenes.

Kisan alussa toisesta ja kolmannesta lähtöruudusta lähteneet Mercedes-kuskit kolaroivat keskenään ja Lewis Hamiltonin kisa päättyi hiekalle. George Russell pääsi jatkamaan matkaa ja oli lopputuloksissa lopulta neljäs.

Red Bullin Perez lähti kisaan varikolta moottorin vaihdon vuoksi. Itse kisassa hän otti kaksi viiden sekunnin aikasakkoa ratarajojen ylityksistä. Hän oli kisan yhdeksäs. Myös Williamsin Alex Albon sortui samaan virheeseen.

Ferrarin Carlos Sainz ei startannut kilpailuun ollenkaan auton polttoainesyöttöongelman vuoksi. Williamsin Logan Sargeant voi puolestaan pahoin autossaan ja joutui keskeyttämään kierroksella 40. Hän on keskeyttänyt tällä kaudella jo viisi GP:tä.

Kuumuus teki kisasta erittäin rankan kuskeille. Alpinen Esteban Oconkin kertoi oksentaneensa ajaessaan kuumuuden vuoksi.

Tuloksia tästä.