TILANNEHUONE

Verstappen voittoon Miamissa – Bottaksella epäonnea

09.05.2022 00:13

Verstappen voittoon Miamissa – Bottaksella epäonnea

Max Vertappen voitti historian ensimmäisen Miamin F1 GP:n.@AOP

Formula 1

Miamin ensimmäisen F1 GP:n voittoon ajoi Red Bullin Max Verstappen. Hollantilainen lähti kolmannesta ruudusta, mutta pääsi jo alkukilpailun aikana ohi edeltä lähteneistä Ferrareista. Verstappen otti myös bonuspisteen nopeimmasta kierroksesta. Ferrarin Charles Leclerc ajoi alussa kuluttaen liikaa rengastaan ja se antoi mahdollisuuden Verstappenille. Leclerc tuli kisassa kuitenkin toiseksi jääden voittajalle +3.786. Leclerc johtaa yhä MM-sarjaa. Hänen tallikaverinsa Carlos Sainz oli kisan kolmas.

”Upea GP, mutta fyysisesti rankka. Voitto tuli silti. Upea sunnuntai”, Verstappen iloitsi F1:sten varikkohaastattelussa.

Valtteri Bottaksen kisa sujui aluksi hyvin. Alfa Romeo -kuski onnistui lähdössä nappiin ja piti viidennen paikkansa. Varikkopysähdyksen jälkeen hän palasi radalle kahden Mercedes-auton väliin kuudenneksi. Bottas nousi jälleen viidenneksi, kun Mersun George Russell meni vaihtamaan renkaansa. Kierroksella 50 Bottas teki ajovirheen ja molemmat nyt heti takana olleet Mersut kurvasivat hänestä ohi ja suomalainen putosi seitsemänneksi. Bottaksen vauhti ei riittänyt enää haastamaan Mersuja viimeisillä kierroksilla. Bottas oli maalissa seitsemäs ja keräsi jälleen kuitenkin MM-pisteitä.

Kisassa nähtiin turva-auto radalla kerran. Lando Norrisin McLaren osui Perre Gaslyn Alphatauriin ja Norris joutui keskeyttämään kisan mällin jälkeen.

Haasin Mick Schumacher oli yllättää kisassa. Hän ajoi kisassa pitkään paremmin kuin tallikaverinsa Kevin Magnussen ja oli kiinni MM-pisteissä, mutta kierroksella 55 hän kolaroi Sebastian Vettelin kanssa ja kisamenestys hyytyi siihen.

Kisa oli suurelta osin tylsempi kuin alunperin odotettiin. Heikko asfaltti ja rengasmuru tekivät radan reunasta likaisen, mikä sai kuskit välttelemään ohituksia. Jännitystä loi aluksi ehkä eniten vain tutkassa näkyvä pieni sateen mahdollisuus. Lopulta vettä ei juuri tullut.

Klikkaa tuloksiin tästä.