TILANNEHUONE

Verstappen ylivoimainen – Bottaksella karmea kisa

01.07.2023 18:16

Verstappen ylivoimainen – Bottaksella karmea kisa

Muut katselivat sprintissä vain Max Vertappenin perävaloja.©AOP

Formula 1

Sadesäässä ajetun Itävallan GP:n F1-sprinttikisan voiton otti lauantaina ylivoimaisesti Red Bullin Max Verstappen. Voitto sprintissä on hollantilaisen kauden ensimmäinen. Edellisen sprintin Azerbaizhanissa voitti tallikaveri Sergio Perez, joka nyt oli toinen.

Verstappen ja Perez kisasivat tiukasti keskenäänkin ja kisan alussa oli mojova läheltä piti -tilanne. Kolhuilta vältyttiin, mutta tiimiradioissa kipinät lensivät. Perez jäi Verstappenin vauhdista lopulta +21.048.

Sprintin kolmas oli Carlos Sainz. Hän jäi voittajalle +23.088. Toinen Ferrari-mies Charles Leclerc, sai kisaan kolmen lähtöruudun rangaistuksen ja kuudennen ruudun sijaan hän lähti yhdeksännestä ruudusta. Itse kisassa hän putosi pisteiltä ollessaan vasta 12:s.

Alfa Romeon suoritus meni vielä syvemmälle penkin alle. Valtteri Bottas lähti kisaan varikolta. Bottaksen autossa oli lämmittelykierroksella alla medium-slicksit renkaat, mutta valinta oli väärä säähän verrattuna ja Bottas joutui vaihtamaan heti alkuun välikelin renkaat alle. Radalla Bottas ei pystynyt vastaamaan muiden vauhtiin, vaikka renkaanvaihtojen ansiosta nousikin kymppiryhmän tuntumaan. Hän oli lopulta sprintin viimeinen. Talllikaveri Guanyu Zhou ajoi toiseksi viimeiseksi.

Haasin Nico Hülkenberg onnistui jälleen. Hän ajoi pisteille ollen kisan kuudes.

Tuloksia tästä. Kahdeksan parasta keräsi kisasta pisteitä.