TILANNEHUONE

Verstappen ylivoimainen – Bottas taisteli

07.04.2024 10:04

Verstappen ylivoimainen – Bottas taisteli

Ylivoimainen. Max Verstappen veti läpi täydellisen viikonlopun Japanissa.© Red Bull Content Pool

Formula 1

Red Bullin Max Verstappen ajoi suvereeniin voittoon Japanin sunnuntain GP:ssä. Voitto on hollantilaisen kolmas tällä kaudella ja uralla 57:s.

Red Bullin kisa sujui täysin nappiin. Paalumies Verstappenin vierestä toisesta lähtöruudusta startannut tallikaveri Sergio Perez varmisti tallille kaksoisvoiton. Edellisen kerran Red Bull otti kaksi ensimmäistä sijaa Italian GP:ssä viime syyskuussa. Perez jäi voittajalle +12.535.

Kisan kolmonen oli Ferrarin Carlos Sainz, mutta +20.866 kärjelle jääneenä. Neljäs sija  meni myös Ferrarille. Charles Leclerc jäi Verstappenista +26.522.

Valtteri Bottas pääsi ensimmäistä kertaa tällä kaudella ajamaan täysipainoisesti myös kilpaa ja parhaimmillaan hän oli kiinni viimeisessä pistesijassa. Lopussa rengas oli kulunut ja iskukyky hyytyi. Bottas oli lopulta kisan 14:s. Sauberin varikkostopit olivat kisassa kuitenkin melkein puolet hitaampia kuin muilla, mutta samanlaista mutteri-rulettia kuin kauden aiemmissa kisoissa ei stopeissa tällä kertaa esiintynyt. Talli kamppailee renkaan mutterin ja akselin lämpölaajenemisen kanssa.

Sauberin pettymykseksi kiinalaiskuski Zhou Guanyu joutui keskeyttämään kisan sen alkupuolella vaihdelaatikko-ongelman vuoksi.

Kisan keskeytti myös RB:n Daniel Ricciardo ja Williamsin Alex Albon, jotka mälläsivät yhdessä ulos kisan alussa ja siitä seurasi myös punaiset liput ja uusintalähtö noin vartin paussin jälkeen.

Suzukan GP ajettiin lopulta keväisessä puolipilvisessä aurinkosäässä, vaikka alueelle ennustettiin aiemmin rankkaakin vesisadetta.

Tuloksia tästä.