Verstappen ylivoimainen – upea päivä McLarenille

24.09.2023 09:38

Max Verstappen oli jälleen ylivoimainen.©AOP

Formula 1

Red Bullin Max Verstappen ajoi ylivoimaiseen voittoon Japanin F1 GP:ssä. Verstappen lähti paalulta, teki kaksi varikkopysähydstä, eikä päästänyt irti ykköspaikastaan. Voitto Japanissa on Verstappenille toinen peräkkäinen ja tämän kauden 13:s. Verstappenin voitto takasi Red Bullille myös kauden valmistajien sarjan mestaruuden. Mestaruus on tallin kuudes.

Sunnuntaina toisena ruutulipulla oli McLarenin Lando Norris, jolle toinen sija oli kauden neljäs. Norris jäi voittajalle kuitenkin +19.387.

McLarenin loistopäivän kruunasi Oscar Piastrin kolmas sija. Podium-sija on tulokaskuskin uran ensimmäinen F1:ssä.

Alfa Romeon Valtteri Bottaksen kisa hyytyi alkukierroksilla kolareihin. Williams-autot olivat suomalaiselle liikaa. Ensin startissa Bottas kolahti yhteen Alpinen Esteban Oconin ja sitten Williamsin Alex Albonin kanssa. Pitkän korjaussession jälkeen Bottas pääsi radalle, mutta Williamsin Logan Sargeant pukkasi hänet heti ulos radalta. Bottas jatkoi vielä hetken kisassa, mutta keskeytti lopulta kiroillen tulisesti tiimiradioon.

Red Bullin kisa oli kaksijakoinen, sillä Sergio Perez keräsi kisassa kaksi viiden sekunnin aikasakkoa. Hän kiihdytti muiden ohi tullessaan varikolta turva-auton aikana ja kolaroi lisäksi Haasin Kevin Magnusenin kanssa. Töppäilyjen jälkeen hän istui pitkään varikolla autossaan. Lopulta hän piipahti vielä radalla ja kärsi sitten rangaistuksiaan, jotta ne eivät siirry seuraavaan kisaan.