Verstappenille voitto – Alonso nousi taas podiumille

27.08.2023 18:32

Max Verstappen kurvasi jälleen voittoon kotikisassaan.©AOP

Formula 1

Hollannin GP ajettiin vaihtelevassa säässä ja renkaiden vaihdot nousivat isoon rooliin. Erityisesti kisan lopun rankkasade haastoi kuskit. Lopulta punaiset liput keskeyttivät kisan vain kahdeksan kierrosta ennen ruutulippua. Sateen taukoamista odotettiin pitkään. Lopulta kisa ajettiin pärskeessä loppuun.

GP:n voitto meni jälleen Red Bullin Max Verstappenille. Hän otti samalla kolmannen peräkkäisen kisavoiton kotiradallaan. Lisäksi voitto oli hollantilaiselle jo 11:s tällä kaudella ja yhdeksäs peräkkäinen. Kisan kakkonen oli takaisin kärkikahinaan noussut Aston Martinin Fernando Alonso. Espanjalainen kuittasi myös kisan nopeimman kierroksen. Alonso totesi tiimiradioon, että ottaa mielellään tämän sijan, mutta uskoo pian voittavansa osakilpailun.

GP:n kolmas Alpinen Pierre Gasly, joka nousi pallille, kun Red Bullin Sergio Perez sai viiden sekunnin aikasakon ylinopeudesta varikolla.

Valtteri Bottas lähti Alfa Romeollaan taistelemaan pisteistä. Hän sanoi ennen kisaa, että heikolta lähtöpaikalta on yritettävä jotain erilaista. Hän ottikin vahvan startin ja nousi 18:sta ruudustaan pian kympin joukkoon. Ensimmäisen sadekuuron iskiessä Bottas otti riskin, eikä tullut vaihtamaan renkaitaan, koska kuuron piti kestää vain hetki. Päätöksen vuoksi hän putosi kärjen kyydistä. Loppukisan aikana Bottas yritti vielä nousta pisteille ja sahasi aikansa sijoilla 12-18. Tuloslistauksessa hän oli 15:s.

Bottas oli tallikaveriaan Zhou Guanyua parempi. Kiinalainen luisui kisan lopun rankkasateen aikana ratavalliin ja keskeytti.

Toisesta lähtöruudusta startannut McLarenin Lando Norris päätyi sijalle seitsemän. Hän ei vaihtanut renkaitaan ensimmäisen sadekuuron aikana ja putosi jo sen vuoksi kärkisijoilta. Ferrarin Charles Leclercille kisa oli painajainen. Hän kolaroi kevyesti McLarenin Oscar Piastrin kanssa ja joutui lopulta keskeyttämään auton pohjalevyvaurioiden vuoksi.

Punaiset liput liehuivat radalla kisassa kahdesti. Williamsin Logan Sargeant hoiteli liput radalle kisan kierroksella 17. ajettuaan ulos.

Daniel Ricciardon tilalla ensimmäistä F1-kisaansa ajanut AlphaTaurin Liam Lawson oli kisan 13:s.