TILANNEHUONE

Verstappenille seitsemäs peräkkäinen voitto – Bottas jäi pisteittä

23.07.2023 17:44

Verstappenille seitsemäs peräkkäinen voitto – Bottas jäi pisteittä

Kausi on käymässä tylsäksi Max Verstappenille. Hän voitti taas. ©AOP

Formula 1

Red Bullin ylivoima jyrää. Max Verstappen voitti Unkarin GP:n sunnuntaina ja jälleen suvereenisti. Verstappen otti johtopaikan kakkoslähtöruudusta heti startissa ja piti sen läpi koko kisan. Voitto on hollantilaiselle seitsemäs peräkkäinen ja yhdeksäs tällä kaudella.

Kisan jälkeen Verstappen sanoi iloitsevansa erityisesti hyvästä lähdöstä ja siitä, että auto oli kaikilla renkailla hyvä ajaa kisan aikana.

Kisan kakkoseksi nousi McLarenin Lando Norris. Britti oli toinen myös Silverstonen GP:ssä kaksi viikkoa sitten. Hän jäi Verstappenille kisassa +33,731. Kolmanneksi ajoi kovaa kritiikkiä tuloksistaan viime aikoina saanut Red Bullin Sergio Perez. Meksikolainen teki tiukan nousun yhdeksännestä lähtöruudusta. Podium-sija on meksikolaiselle kauden kuudes.

Mercedeksen Lewis Hamilton sai heikon lähdön ja putosi heti johtokolmikon ulkopuolelle. Hän jäi lopulta kisassa neljänneksi. Tallikaveri George Russell nousi 18. sijalta kisan kuudenneksi.

Seitsemännestä ruudusta lähtenyt Valtteri Bottas sai surkean startin, kun tallikaveri Guanyu Zhou edellä olevassa ruudussa töpeksi lähtönsä. Bottas taisteli sijasta kympin joukossa, mutta oli lopulta kisan 12:s.

Zhou sai viiden sekunnin rangaistuksen törttöiltyään muutenkin kisan alussa. Hän aiheutti kolhusuman työntämällä AlphaTaurin Daniel Ricciardon Alpinen Pierre Gaslyn ja Esteban Oconin päälle. He joutuivat keskeyttämään kisan. Ocon joutui lisäksi radan kenttäsairaalaan selkätutkimuksiin, koska hänen autonsa istuin oli haljennut rytäkässä. Zhou oli kisan 16:s.

AlphaTaurilla kauden ensimmäiseen kisaansa lähtenyt Ricciardo ajoi sijalle 12. Alun kolari tylsytti aussin kisan, mutta hän pystyi jatkamaan. Tallikaveri Yuki Tsunoda oli 15:s.