TILANNEHUONE

Verstappenin nälkä ei lopu, vaikka pääateria on jo syöty

22.10.2022 10:11

Verstappenin nälkä ei lopu, vaikka pääateria on jo syöty

Max Verstappen varmisti maailmanmestaruuden jo Japanissa. @ AOP

Formula 1

F1-kauden mestaruus ratkesi jo viimeksi ajetussa osakilpailussa Japanissa, mutta Erkki Mustakari odottaa Yhdysvaltain GP:stä silti mahtavaa näytöstä. Mustakari uskoo Red Bullin mestarikuskin Max Verstappenin painavan yhä täysillä eteenpäin.

”Tämän hetken totuus on, että rata kuin rata, niin se sopii Red Bullille. Se on tietysti hyvin mielenkiintoinen kysymys, miten Red Bullin toimintaan vaikuttaa niin henkisesti kuin tekemispuolella tämä hektisesti päällä oleva budjettikatonylitysrumba?”

”Verstappen on niin nuori kuljettaja, että hänellä saletisti riittää nälkää ajaa voitosta, vaikka mestaruus on jo ratkennut hänelle. Jokainen kauden osakilpailu on F1-kuskille aina näyte omasta ajotaidosta.”

”Lisäksi Verstappen on kisakuski henkeen ja vereen. Kun kypärän remmi kiristetään leuan alla, nousee kilpailuvietti samalla tappiinsa. En usko, että hollantilainen pelkästään kruisaa kauden loppuja kisoja läpi, vaikka auton kehityksessä katsotaankin jo ensi kauteen.”

Austinin F1-rata on sekoitus muiden perinteisten ja maineikkaiden F1-ratojen piirteitä.

”Austin muistuttaa ainakin Silverstonea, Spata ja Turkin rataa. Ohituksia Austinissa nähdään varmasti. Siellä pääsee ohi pitkän suoran DRS-alueella, mutta myös muualla. Radan haastava profiili innostaa kuskeja ja Austinissa nähdään yleensä makeita kilpailuja.”

Austinin sääennuste lupaa selkeää kisapäivälle. Se olisi tervetullut vaihdos kahden sadekisan jälkeen.

”Tässä kisassa voi Red Bullin ja Ferrarin lisäksi säväyttää myös nousua tekevä Mercedes. Monet tietäjät ennustavat Lewis Hamiltonilta väkevää kisaa ja se voi hyvinkin nyt olla vuorossa. Rata on britille tuttu.

Voitto vaatii kaiken onnistumista perjantaista sunnuntaihin, mutta Hamilton on voittanut Teksasissa urallaan viisi kertaa ja tietää hyvinkin tarkasti mitä menestys tällä radalla vaatii.”