TILANNEHUONE

Vertappen jälleen voittoon Barcelonassa

23.06.2024 17:34

Formula 1

Max Vertappen otti Espanjan GP:ssä kauden seitsemännen osakilpailuvoittonsa. Paalulta startannut McLaren-kuski Lando Norris sai heikon lähdön ja ohi viilettivät heti ensimmäisissä mutkissa Verstappen ja kärkeen siinä vaiheessa pinkaissut Mercedeksen George Russell. Hollantilainen otti pian haltuunsa tutun paikan kisaletkan kärjessä ja piti ykkössijansa lopulta ruutulipulle asti. Verstappen voitti Barcelonassa myös viime kaudella.

Kisan toinen oli Norris 2.219 sekuntia kärjelle jääneenä. Kolmanneksi ajoi Mercedeksen Lewis Hamilton. Hän jäi hollantilaiselle kuitenkin 17.790 sekuntia. Podium-sija on Hamiltonin uran 198:s.

Verstappen sai Norrisilta kovaa painetta vielä kisan lopulla. Norris ajoi pehmeillä renkaillaan tuulispäänä ja kuroi kiinni aikaeroa. Red Bull joutui reagoimaan tilanteeseen. Auton moottoriohjelmaa selvästi säädettiin vauhdissa tilanteen vuoksi. Lopulliselle iskuetäisyydelle Norris ei noussut.

Valtteri Bottakselle kisa ei vieläkään tuonut MM-pisteitä tilille. Bottas lähti ruudusta 12, putosi heti alussa pari sijaa, kiipesi ne takaisin, mutta ensimmäinen varikkopysähdys ja softien vaihto alle pudotti hänet kauaksi kärjestä. Bottas teki vielä toisen stopin, vaihtoi koviin renkaisiin ja oli sen jälkeen tovin toiseksi viimeisenä. Lopulta hän oli kisan 16:s. Tallikaveri Zhou Gyuany oli suomalaista paljon parempi sijallaan 13.

Haasin Nico Hülkenberg ja RB:n Yuki Tsunoda saivat kisan loppupuolella viiden sekunnin aikasakon ylinopeudesta varikkosuoralla.

Tuloksia tästä.