TILANNEHUONE

Vettelin paikalle ehdolla monta kuskia

29.07.2022 12:56

Vettelin paikalle ehdolla monta kuskia

Sebastian Vettel päättää F1-uransa tähän kauteen.©AOP

Formula 1

Sebastian Vettelin päätös lopettaa uransa tämän kauden jälkeen jättää Aston Martinilla yhden kuskin paikan vapaaksi. Tallissa budjettinaruja pitelevä Lawrence Stroll tuskin lähtee hakemaan aivan nuorta talenttia Vettelin tilalle. Tallissa on kokemusta keräämässä jo 23-vuotias oma poika Lance Stroll, jonka meriittilista 113:sta startissa on ollut hyvin vaatimaton. Nuorista tarjolla olisi kuitenkin ainakin Alpinen kykenevä testikuski Oscar Piastri, 21.

Aston Martinin testikuski Nico Hülkenberg, 34, on taustoilla odottanut kisakuskin paikkaa jo pitkään. Kisakokemusta saksalaisella on 184 GP-startin verran, vaikka palkintoja niissä ei ole kerätty. Hülkenberg käänsi kuitenkin Aston Martinin rattia tämän kauden alun kahdessa ensimmäisessä kilpailussa, kun Vettel paranteli koronavirusta. Vettelin oma suosikki pestille on Mick Schumacher, 23, jonka sopimus Haasin kanssa päättyy syksyllä. Alkukauden kolareiden jälkeen nuori Schumacher on jo haastanut kokenutta tallikaveriaan Kevin Magnussenia varsinkin kolmessa viimeisessä kisassa. Tilillä on 12 nyt MM-pinnaa ja sarjan 15:s sija.

Vahvimmin ehdolle nousee kuitenkin Alpinea tällä kaudella ärhäkkäästi ajava Fernando Alonso, joka on jo sanonut, että aikoo vielä jatkaa ajamista, vaikka täyttää tänään 41-vuotta. Espanjalainen on voittanut F1-mestaruuden urallaan kahdesti. Voitot tulivat kausina 2005 ja 2006. Tällä kaudella hän on kerännyt 37 pistettä ja on niillä sarjan kymmenes. Alonso on tosin todennut, että haluaisi jatkaa nykyisessä tallissaan ensi kaudellakin. Nyt olisi kuitenkin tarjolla vaihtoehto.