Viestit hiihdetty – Lylynperä kiri, Hakola veti vahvasti

02.04.2022 15:30

Katri Lylynperä oli SM-viesteissä Vuokatti Ski Teamin joukkueessa mukana.@AOP

Muu urheilu

Vuokatti Ski Team Kainuun joukkue, Jasmin Kähärä, Eveliina Piippo ja Katri Lylynperä, voitti maastohiihdon 3×5 kilometrin SM-viestin Rovaniemen kisoissa. Toiseksi kilpailussa tuli Vantaan Hiihtoseuran joukkue Anni Kainulainen, Rebecca Immonen, Jasmi Joensuu. Kolmas oli Ikaalisten Urheilijat Hilla Niemelä, Maaret Pajunoja ja Krista Pärmäkoski.

Taistelu voitosta oli jännittävä. Katri Lylynperä lähti matkaan 26 sekuntia ennen Jasmi Joensuuta, mutta Joensuu kuroi matkan kiinni ja meni myös ohi kärkeen. Loppukirissä Joensuu joutui kuitenkin antamaan periksi ja Lylynperä ylitti maaliviivan ensimmäisenä.

Krista Pärmäkoskella riitti hiihdettävää. Ikaalisten ensimmäinen viestinviejä Hilla Niemelä kompasteli matkalla ja tuli vaihtoon vasta sijalla 16. Pajunoja nosti sijan seitsemänteen ja Pärmäkoski siitä kolmanneksi.

Miesten 4×10 kilometrin viestin Suomen mestaruuden voitti Jämin jänne joukkueella Aku Nikander, Ristomatti Hakola, Markus Vuorela, Lauri Lepistö. Voiton ratkaisi Hakolan toisen kierroksen irtiotto.

Toiseksi tuli Puijon Hiihtoseura joukkueella Antti Honkimaa, Joonas Sarkkinen, Iivo Niskanen ja Ilkka Herola. Joukkue jäi voittajalle 37 sekuntia. Pronssille hiihti Imatran Urheilijat joukkueella Olli Ahonen, Ville Ahonen, Remi Lindholm, Miro Karppanen.