Vihdoin voitto Pelicansille – veskarit tähtiä

24.04.2024 22:05

Liiga

Tappara isännöi keskiviikkona taas Pelicansia Liigan finaalisarjan kolmannessa ottelussa. Molemmilla joukkueilla oli ottelussa momentuminsa, mutta voiton vei lopulta Pelicans, jolle voitto oli ensimmäinen sarjassa. Tappara kuitenkin johtaa sarjaa 2–1.

Lubos Horky vei Pelicansin 1–0-johtoon ensimmäisen erän loppupuolella. Maali tuli Tappara-puolustaja Valtteri Kemiläisen mokasta. Hän ei saanut syöttöä mailan lapaan, vaan kompuroi ja Horky nappasi kiekon hänen nenänsä edestä ja tälläsi sen maaliin. Tappara tasoitti 1–1:een Pelicans-maalivahti Niklas Kokon virheestä toisen erän ensimmäisellä minuutilla. Kokko kurvaili kiekon perässä maalin takana ja Otto Rauhala ryösti hänen lähettämänsä kiekon ja iski sen täysin tyhjään Pelicans-maaliin.

Kolmannessa erässä Ben Bloodin tilalla pelannut Pelicans-pakki Saku Salminen lanasi kovalla tällillä Christian Heljangon Tapparan maalin takana. Vahti joutui ottamaan tovin happea, mutta palasi sitten maalinsa eteen. Salminen sai teostaan 5+20 minuutin estämisjäähyn. Sen aikana Pelicans oli helteessä, mutta pelasi kärsivällisesti ja sai purettua kiekon puolustusalueeltaan tehokkaasti. Kokko teki myös sarjan paraatitorjuntoja ja lopulta pelikaanit kestivät jättimäisen alivoimatestin.

Ensimmäisessä jatkoerässä molemmat joukkueet laukoivat kahdeksan kertaa, mutta kumpikaan veskari ei ollut ohitettavissa. Toisessa jatkoerässä ratkaisu saatiin noin viiden minuutin pelin jälkeen. Pelicansin Patrik Carlsson naulasi ottelun.

Kokko torjui lopulta 30 kiekkoa ja Heljanko 25. Sarja jatkuu perjantaina Lahdessa.