TILANNEHUONE

Viime kevään Canadiensista ei ole enää tietoakaan

27.11.2021 17:58

Viime kevään Canadiensista ei ole enää tietoakaan

Montrealin Artturi Lehkonen on viimeistellyt kolmessa viime ottelussa kaksi maalia. @AOP

NHL

Montreal Canadiensilla on pakko olla Stanley cup finaalien tappion jälkeinen masennus. Näistä kauden alun esityksistä ei voi muita johtopäätöksiä tehdä. Viime kevään finalisti on tällä hetkellä kolmanneksi viimeisenä liigassa. 22 ottelusta taskussa on viisi voittoa. Vieraissa voittoja on otettu yksi!

Canadiensin viime kevään rock n rollista ei ole jäljellä tietoakaan. Muutamakin pelaaja on jo julkisesti sanonut, ettei pukuhuoneessakaan ole kiva tunnelma. Muutama pelaaja yrittää kuulemma pitää huumoria yllä, mutta se ei riitä. Ottelun jälkeisissä presseissä pelaajat ovat flegmaattisia ja allapäin. Vastaukset jäävät helposti kahteen sanaan.

Tilannetta ei paranna, että seuran GM:n Mark Bergevinin sopimus on katkolla, eikä jatkoa taida tulla. Häntä motivoi  varmaan lähinnä uuden duunin etsiminen. Valmentaja Dominique Ducharme on täysin vailla ratkaisuja joukkueensa syöksykierteeseen.

Ehkä apuvalmentaja Luke Richardsonin pitäisi taas astua enemmän esiin. Pelaajat kuulemma rakastavat häntä.

Oli miten oli. Jotain pitäisi varmaan tehdä. Montreal on kolmen ottelun vieraspeliturneella. Ottelut Washingtonia ja Buffaloa vastaan päättyivät jo molemmat tappioon. Nyt vastassa on Pittburgh, jonka Montreal kohtasi kotonaan viime viikolla. Se koitos päätyi järkyttävään 6-0 -tappioon. Pittsburgh on viiden ottelun voittoputkessa. Toissa päivänä se peittosi 4-1 toisen hitaalla käyvän kanadalaisjoukkueen, Vancouver Canucksin.