Ville Husso oli ohittamaton – Edmontonille tappio

03.05.2022 07:55

Ville Husso aloitti pudotuspelit nollapelillä.@AOP

Ville Husso torjui 37 kertaa, kun St. Louis Blues voitti Husson nollapelillä Minnesota Wildin ensimmäisessä pudotuspelissä numeroin 4-0. Pudotuspeliottelu oli Husson, 27, uran ensimmäinen NHL:ssä. Bluesin David Perron teki ottelussa maalin jokaisessa erässä ja viimeistellen kypärätemppunsa kolmannen erän puolivälissä. Perron valittiin ottelun ykköstähdeksi ja Husso oikeutetusti kakkoseksi. Huikealla voitollaan Blues vei myös kotiedun itselleen. Ottelu oli kuuma. Siinä jaettiin yhteensä 46 jäähyminuuttia. Yhden kaksiminuuttisen istui St. Louis Bluesin suomalaispakki Niko Mikkola. Hän ei kerännyt tehopisteitä.

Ilta oli karmaiseva pettynyt Wildin maalivahti Marc-Andre Fleurylle, joka luisteli ottelun jälkeen pikavauhtia kentältä. Fleury teki 27 torjuntaa, mutta ne ratkaisevat kopit jäivät tekemättä.

Ottelusarja St. Louisille 1-0.

MUUTA: Edmonton Oilers taipui kotonaan Los Angeles Kingsille 3-4. Ottelun ratkaisi Sean Durzin voittomaali noin viisi minuuttia ennen ottelun päättymistä. Oilersin supertähdet osuivat kuitenkin näyttävästi. Connor McDavid iski joukkueensa ensimmäisen maalin toisessa erässä, Kailer Yamamoto onnistui samassa erässä ylivoimalla ja Leon Draisaitl tasoitti kolmannessa erässä 3-3:een ylivoimalla. Oilersin Jesse Puljujärvelle ei merkattu tehoja. Mike Smith torjui maalilla 31 kertaa. Kingsin Jonathan Quick puolestaan 36 kertaa. Ottelusarja Kingsille 1-0.