TILANNEHUONE

Viranomainen tutkimaan jääkiekon sarjajärjestelmää

11.03.2024 15:50

Jääkiekko

Suomen Jääkiekkoilijat ry tiedottaa, että se on maanantaina jättänyt toimenpidepyynnön Kilpailu- ja kuluttajavirastolle (KKV) koskien Liigan, Jääkiekkoliiton ja liigaseurojen toimintaa. Pelaajayhdistys haluaa, että KKV tutkii jääkiekon sarjajärjestelmien laillisuuden.

”On tärkeää, että nykyisen sarjajärjestelmän epäilty laittomuus tutkitaan. Näin pääsemme rakentamaan yhdessä parempaa tulevaisuuden suomalaista jääkiekkoa pelaajille, kannattajille ja kaikille osapuolille”, Pelaajayhdistyksen puheenjohtaja Teemu Ramstedt sanoo.

”Olen ylpeä meidän hallituksesta, joka yksimielisesti uskalsi ottaa tämän rohkean askeleen. Nyt on se hetki, kun ei saa luovuttaa.”

Pelaajayhdistyksen mukaan keväällä 2023 tehdyssä pelaajakyselyssä 98 prosenttia kantansa kertoneista Liiga- ja Mestis-pelaajista kannattaa urheilullisesti avoimia sarjoja.

Pelaajayhdistyksen asianajaja Matti Huhtamäki näkee, että kyse on peräti kartellista.

”Liigan, Jääkiekkoliiton ja liigaseurojen toiminta, päätökset ja sopimukset koskien suljettua Liigaa ovat Pelaajayhdistyksen selvitysten ja vallitsevan kotimaisen sekä EU:n oikeuskäytännön perusteella asiaan soveltuvien kilpailuoikeudellisten säädösten vastaisia”, Huhtamäki sanoo tiedotteessa.

”Kyse on määräävän markkina-aseman väärinkäytöstä ja kilpailijoiden välisestä kartellista, josta Pelaajayhdistyksen jäseninä olevat pelaajat myös kärsivät vahinkoa menetettyjen ammattimaisten työpaikkojen määrässä ja pelaamisesta maksetuissa pienemmissä palkoissa varsinkin Mestiksessä.”

”Asian tutkiminen KKV:n toimesta on välttämätöntä jo pelkästään sen takia, että Liiga, Jääkiekkoliitto ja liigaseurat eivät ole esittäneet mitään oikeudellisia perusteita suljetun Liigan lainmukaisuudesta.”