Virtanen tasoitti Davis Cupin Kanadaa vastaan

21.11.2023 20:25

Otto Virtanen otti vakuuttavan 6-4, 7-5 -voiton Gabriel Diallosta. @ Suomen Tennisliitto

Otto Virtanen tasoitti Suomen ja Kanadan välisen Davis Cupin puolivälieräottelun tasanumeroihin 1-1 kaatamalla tiistain toisessa ottelussa Kanadan Gabriel Diallon erin 6-4, 7-5.

Päivän ensimmäisessä ottelussa Milos Raonicia voitti Patrick Kaukovallan kahdessa erässä numeroin 6-3. 7-5.

Virtanen oli omassa ottelussaan Dialloa vastaan koko ajan niukasti niskan päällä. Ensimmäisessä erässä hän mursi kanadalaisen syötön toisessa syöttövuorossa ja piti etunsa erän loppuun saakka.

Toinen ottelu eteni tasaisissa merkeissä tilanteeseen 4-4, minkä jälkeen Virtaselle avautui hyvä mahdollisuus syötönmurtoon. Virtasella oli jo kaksi murtopalloa, mutta hänellä oli vaikeuksia kämmenlyöntinsä kanssa eikä hän saanut murrettua Diallon syöttöä.

Virtanen piti seuraavaksi oman syöttönsä ja otti sen jälkeen kriittisen syötönmurron heti seuraavassa pelissä. Diallo nousi vielä taistelemaan ottelun voitosta, mutta joutui lopulta taipumaan 12. pelissä, vaikka johtikin sitä jo 30-0.

Tiistai-ilta huipentuu nelinpeliin, joka alkaa hetken kuluttua. Suomen parina ottelussa ovat Harri Heliövaara ja Otto Virtanen ja Kanadalla Alexis Galarneau ja Vasek Pospisil. Nelinpeli ratkaisee Suomen ja Kanadan puolivälieräparin voittajan. Otteluparin voittaja kohtaa välierässä voittajan ottelusta Tšekki–Australia.

Suomi ja Kanada joutuivat tiistaina puolivälieriin varamiehisinä, sillä Suomen ykköspelaaja Emil Ruusuvuori joutui jättämään tiistain ottelut väliin olkapäävamman vuoksi. Myös Kanadan ykköspelaaja Felix Auger-Aliassime oli sivussa ottelusta loukkaantumisen vuoksi.