TILANNEHUONE

Voi ei! Bottas hyytyi Alfallaan radan varteen

20.05.2022 20:45

Voi ei! Bottas hyytyi Alfallaan radan varteen

Horror! Valtteri Bottas joutui keskeyttämään toisen harjoituksen moottoririkon vuoksi.@AOP

Formula 1

Valtteri Bottas ajoi Espanjan GP:n Barcelonan F1-osakilpailun ensimmäisissä harjoituksissa perjantaina 25 kierrosta ja oli 17:s. Toinen harjoitus toi jälleen karmeita uutisia. Bottas joutui kolmen kierroksen jälkeen ajamaan nurmelle radan sivuun ja sammuttamaan menopelinsä, koska hänen sanojensa mukaan autosta meni jokin rikki.

Näin oli. Autosta possahti moottori. Ei hyvä juttu. Periaatteessa Bottaksella on enää yksi moottori varastossa, koska hän ajoi jo toisella voimayksiköllään. Harjoitukset ovat olleet Bottakselle vaikeita. Viime kisassa Miamissa hän ajoi perjantain harjoituksissa päin seinää ja harjoitukset loppuivat siihen.

Zhou Guanyun autoa ajoi ensimmäisessä harjoituksessa Robert Kubica. Hän oli 13:s. Toisella jaksolla Zhou palasi rattiin ja oli 17:s.

Ferrarin Charles Leclerc oli molempien harjoitusten nopein. Tallikaverinsa Carlos Sainz oli ensimmäisen jakson toinen ja toisen neljäs. Mercedes kuskeista George Russell oli ensimmäisen harjoituksen neljäs ja toisen toinen. Hän löi taas tallikaverinsa Lewis Hamiltonin, joka oli ensimmäisen jakson kuudes ja toisen kolmas.

Barcelonassa harjoitellaan vielä yksi jakso lauantaina ennen GP:n aika-ajoa, joka ajetaan iltapäivällä kello 17.

Katso harjoitusten tulokset:

Ensimmäinen harjoitus tästä

Toinen harjoitus tästä