TILANNEHUONE

Voitto jäi haaveeksi – Niskanen Holmenkollenilla neljäs

06.03.2022 15:10

Voitto jäi haaveeksi – Niskanen Holmenkollenilla neljäs

Iivo Niskanen ei lopulta pystynyt taistelemaan Holmenkollenin voitosta.@AOP

Muu urheilu

Iivo Niskasen himoitsema maastohiihdon Holmenkollenin viidenkympin perinteisen voitto jäi yhä haaveeksi. Niskanen johti kisaa useaan otteeseen ja oli kärkiryhmän mukana, mutta viimeisen kympin alkaessa Niskasen meno hidastui ja hän taputteli välillä reisiäänkin. Loppumatka kävi taistelusta. Hän oli silti maaliviivalla neljäs.

Norja otti kotiladullaan lopulta kolmoisvoiton. Voiton vei loppusuoran puristuksessa Martin Löwström Nyenget, toiseksi hiihti Sjur Röthe ja kolmanneksi Didrik Tönseth.

”Siinä oli taktiikkaa. Sain namureissun loppuun, mutta sitten molempiin ojentajiin tuli kramppeja. Olin varma, että käy hyvin, mutta en kuitenkaan pystynyt enää toteuttamaan sitä, mitä ajattelin”, Niskanen totesi Ylen haastattelussa.

Pitkän ja menestyksekkään maastohiihtouransa päivän kisaan päättänyt Sveitsin Dario Cologna oli kisassa yhdeksäs. Matkaan mahtui hänelle aikaa vievä kaatuminen.

Muista kisaan osallistuneista suomalaisista Perttu Hyvärinen oli 19:s, Ville Ahonen 22:s, Ristomatti Hakola 28:s ja Lauri Lepistö 38:s. Remi Lindholm keskeytti kisan.