Voitto Leijonille – Manninen ratkaisi rankkareilla

28.04.2022 21:18

Sakari Manninen osui tolppaan ensimmäisen rankkarinsa. Toinen veto ratkaisi ottelun.@AOP

Leijonat

Suomen jääkiekon A-maajoukkue avasi Tshekin EHT-turnauksen ottelulla Kari Jalosen luotsaamaa isäntämaata vastaan Ostravassa. Tasainen ottelu eteni aina voittolaukauksille asti. Voiton vei lopulta Suomi 2-1.

Suomi teki ottelun avausmaalin ottelun ensimmäisessä erässä ajassa 15.20. Teemu Hartikainen veti kiekon maaliin ylivoimalla. Osuman syötti Sakari Manninen ja Jere Innala.

Tshekki tasoitti ottelun toisessa erässä. Jiří Černoch sai kiekon Jussi Olkinuoran selän taakse ajassa 38.45. 1-1- tasoitusmaalin syötti Michael Špacek ja se tuli ylivoimalla Sakari Mannisen istuessa jäähyllä.

Kolmannessa erässä ei maaleja nähty, joten ottelu eteni jatkoajalle kolmella kolmea vastaan. Silläkään ei ratkaisua saatu, joten voittaja haettiin voittolaukauskisassa. Se venyi aina kahdeksanteen pariin asti, ennen kuin Sakari Manninen veti ratkaisevan osuman. Manninen pääsi laukomaan kisassa kahdesti. Hän oli Leijonien ensimmäinen ja kahdeksas vetäjä. Ensimmäinen veto osui kuitenkin tolppaan. Toinen laukaus upposi maaliin ratkaisevasti.

Olkinuora teki ottelussa sarjan hienoja torjuntoja ja hänet palkittiin Suomen parhaana pelaajana. Tshekin paras oli maalivahti Štěpán Lukes.

”Oli tiukka peli. Vastustaja oli hyvä. Siistiä mitata tasoa ja hienoa, että voitettiin ottelu. Nyt mentiin jo oikeaan suuntaan. Rankuissa tuli vähän kuuma. Yksi kahdesta viimeisestä olisi pitänyt ottaa kiinni”, Olkinuora sanoi Discovery +:n haastattelussa.

Leijonien turnaus jatkuu lauantaina Itävaltaa vastaan.