Vondrousova Wimbledonin naisten turnauksen voittoon

15.07.2023 18:00

Wimbledonin kuningatar on tänä vuonna Marketa Vondrousova.©AOP

Muu urheilu

Marketa Vondrousova, 24, voitti Wimbledonin tennisturnauksen naisten mestaruuden.

Tshkekkiläinen Vondrousova kohtasi finaaliottelussa lauantaina Tunisian Ons Jabeurin erin ja voitti lukemin 6–4, 6–4. Vondrousova oli ensimmäinen sijoittamaton pelaaja, joka on voittanut Wimbledonin naisten turnauksen. Grand Slam -voitto oli pelaajan ensimmäinen.

Vondrousovan ATP-ranking on 42:s. Hän oli pelaamatta lähes puoli vuotta viime kaudella rannevamman vuoksi.

”Tennis on hullua. Viime vuonna minulla oli ranne paketissa. Uskomatonta, että saan nyt seistä tässä ja pitää tätä palkintoa”, pelaaja sanoi kiitospuheessaan.

Jabeur jäi edelleen odottamaan jättipottia. Hän on hävinnyt kolme pelaamaansa finaalia. Viime kaudella hän hävisi Wimbledonin ja US Openin finaalit. Jabeur lupaa palata vielä Wimbledoniin.

”On vaikeaa puhua. Niin rankkaa tämä häviö on. Tämä turnaus oli uskomaton. Jonain päivänä onnistun. Lupaan sen.”