Vuorinen onnistui Oloksen sprintissä

10.11.2023 18:15

Maastohiihto

Muonion Oloksella hiihdettiin perjantaina perinteisen sprintit. Miesten kisan voittoon hiihti Norjan Erik Valnes, joka oli maalissa +1,20 sekunnilla maanmiehensä Mattis Stenshagenin. Päivän yllätyksestä vastasi Lauri Vuorinen, joka oli kisan kolmas. Hän jäi kärjelle +1,22 sekuntia.

Naisten kisan finaali hiihdettiin ilman suomalaisia. Voittoon sivakoi Saksan Pia Fink. Hän oli Norjan Anna Svendseniä vain +0,01 sekuntia nopeampi. Myös kolmas sija meni Norjaan. Sen kuittasi Ingrid Andrea Gulbrandsen, joka jäi Finkille +0,43 sekuntia. Anne Kyllönen  ja Amanda Saari etenivät parhaina suomalaisina välieriin.

Oloksen kisoissa maajoukkueilla ei ole mukana kaikkia ykköshiihtäjiään. Suomen joukkueesta puuttuvat ykkösnimet Kerttu Niskanen, Krista Pärmäkoski, Johanna Matintalo, Jasmi Joensuu ja Katri Lylynperä.

Norjan miesten ryhmässä kävi koronakato. Ainakin Didrik Tönseth, Sjur Röthe ja Håvard Taugböl ovat sairastuneet eivätkä voi osallistua viikonlopun kilpailuihin.