Vuorinen pinnisti megayllätyksen Falunissa

15.03.2024 17:41

Maastohiihto

Lauri Vuorinen vastasi Falunin sprinttien megayllätyksestä. Vuorinen raivasi tiensä finaaliin ainoana suomalaisena ja veti loppukirissä lopulta upeasti toiselle sijalle – maailmancupin kauden viimeisessä sprintti-kisassa.

Palkintopallisija on Vuorisen ensimmäinen henkilökohtainen podiumsija maailmancupissa. Suomalaiselle avautui huippumahdollisuus, kun Norjan Erik Valnes ja Ruotsin Johan Häggström kaatuivat matkan lopun laskussa.

”Ei olisi paremmin voinut päättää kautta. Parasta, että vikassa kisassa pystyin onnistumiseen. Väsytti jo finaalissa, mutta vauhti siinä tasaantui ja sain lisää virtaa lopussa, kun näin, että pojat rymistelivät edessä. Sprintissä voi kyllä tapahtua kaikkea”, Vuorinen hymähti Viaplayn haastattelussa.

Kisan voittaja ei puolestaan yllättänyt ketään. Johannes Hösflot Kläbo voitti +1.14 sekunnin erolla Vuoriseen. Kisan kolmonen oli myös norjalainen. Harald Amudsen jäi voittajalle +1.37.

Naisten kisan voittoon hiihti ylivoimaisesti Norjan Kristine Skistad, toinen oli +1.18 voittajalle jäänyt Ruotsin Linn Svahn ja kolmas Ruotsin Jonna Sundling. Hän jäi norjalaisen voittoajasta 1.56.

Joni Mäki, Kerttu Niskanen ja Johanna Matintalo karsiutuivat alkuerissä. Karsinta karsi kahdeksan suomalaishiihtäjää.