Vuorinen Toblachin sprintissä paras suomalainen

30.12.2023 18:11

Maastohiihto

Tour de Skin avauspäivänä hiihdettiin Toblachissa miesten ja naisten vapaan hiihtotavan sprintit.

Ruotsi otti  naisten kisassa kaksoisvoiton. Ykkösenä maaliin hiihti Linn Svahn ajalla 3.01,22. Toiseksi tuli Jonna Sundling, joka jäi voittajalle vain +0,07  sekuntia. Kisan kolmonen oli Norjan Kristine Stavås Skistad. Hän jäi kärjestä +0,29 sekuntia.

Päivän paras suomalaisnainen oli ainoana erävaiheeseen edennyt Jasmi Joensuu, jonka sijoitus oli 16:s.

Krista Pärmäkoski oli kisan 35:s, Kerttu Niskanen 36:s, Anne Kyllönen 41:s ja Vilma Ryytty 61:s.

Miesten kisan voittoon hiihti Ranskan Lucas Chanavat ajalla 2.35,75. Ranskan päivä kruunasi Jules Chappazin toinen sija. Hän jäi Chanavatille +0,22 sekuntia. Kisan kolmonen oli Yhdysvaltojen Ben Ogden +0,49 jääneenä.

Kisan paras suomalaismies oli seitsemänneksi hiihtänyt Lauri Vuorinen. Hänen aikansa ei riittänyt aikavertailun kautta kuitenkaan finaaliin. Joni Mäki oli 25:s. Muut suomalaiset jäivät kauaksi kärjestä. Perttu Hyvärinen oli 54:s, Remi Lindholm 76:s ja Markus Vuorela 81:s, sekä Arsi Ruuskanen 93:s.