Washington jyräsi Columbuksen – mutta Laine osui silti

18.03.2022 08:40

Patrik Laine on jo joukkueensa tehotilaston kärjessä.@AOP

NHL-yössä nähtiin vain yksi suomalaismaali. Siitä vastasi Patrik Laine ottelussa Washingtonia vastaan. Osuma ei riittänyt voittoon.

HUHUH! Columbus Blue Jackets jäi Washington Capitalsin jalkoihin kotihallissaan Pyhän Patrickin päivän ottelussa maalein 2-7. Columbuksen valopilkkuina maalinteossa onnistuivat Oliver Björkstrand ylivoimalla 1-3-ylivoimakavennuksessa toisen erän alussa ja Patrik Laine kolmannen erän 2-4-kavennuksessa. Columbuksen illan maalikaksikko jakaa nyt myös joukkueen pistetilaston kärkipaikan ja Laine on kolmen ottelun pisteputkessa. Joonas Korpisalo otettiin Jackets-maalilta vaihtoon kolmen päästetyn maalin ja reilun 20 peliminuutin jälkeen. Ilta ei ollut Korpisalon, hän potkaisi kiekon vahingossa itse kerran maaliin. Myös Dean Kukan sähläsi kiekon oman maalin kolmannessa erässä. Ottelun ykköstähdeksi valittiin Capitalsin maalivahti Vitek Vanecek, joka torjui kiekon 39 kertaa. Myös Alex Ovetshkin on kolmen ottelun pisteputkessa. Illan tehot venäläisjätille olivat 1+1 ja maalisaldo näyttää nyt numeroa 38.

SYÖTTÖJÄ. Dallasin Esa Lindell sai syöttöpisteen Jamie Bennin 2-1-osumaan ottelussa Montrealia vastaan. Dallasin tehomies oli John Klingberg pinnoilla 2+1. Dallas voitti ottelun 4-3. Pittsburghin Kasperi Kapanen syötti Mike Mathesonin 2-0-osuman St.Louis Bluesia vastaan. Ottelu venyi rankkareille ja voittajaksi selviytyi Pens maalein 3-2. Ville Husso nimettiin kuitenkin tähdistöön 43:lla torjunnalla. Jesse Puljujärvi palasi Edmontonin kokoonpanoon pitkän saikun jälkeen. Peliminuutteja kertyi yli 17. Tehoja ei tullut. Oilers voitti Buffalon kuitenkin 6-1. Eetu Luostarinen ja Aleksander Barkov syöttivät molemmat yhden ottelussa Vegasia vastaan. Ottelu Las Vegasissa oli Panthersilta tahmea, eikä takaa-ajo onnistunut. Vegas vei kotiottelunsa numeroin 5-3.

TONNI. Predatorsin Mikael Granlund kerrytti tehopinnojaan syöttämällä Ryan Johanssenin 3-3-ylivoimatasoituksen Philadelphiaa vastaan. Lisäksi ottelun kolmannessa erässä Flyersin Rasmus Ristolainen syötti Kevin Heyesin 4-4-osuman. Predatorsin Juuse Saros torjui 28 kiekkoa. Flyers kuitenkin voitti kotonaan 5-4. Erityisesti ottelussa juhlittiin siirtospekulaatioiden keskellä olevan seuraikonin Claude Giroux’n uran tuhannetta NHL-matsia. Giroux on pelannut koko uransa Flyersissa. Flyers varasi hänet 2006 draftissä. Tehopisteitä 34-vuotiaalla kapteenilla on kerättynä tililleen 900.

RUOTSALAINEN. Carolinan suomalaiset jäivät ilman tehoja Torontossa. Maple Leafs voitti ottelun 3-2. Illan showmies oli ruotsalainen pokerikasvo Erik Källgren Toronton maalilla. Toisen täyden NHL-pelinsä pelannut 25-vuotias rookieveskari, teki ottelussa 35 torjuntaa ja vei ottelun ykköstähden. Källgren käyttää näyttöpaikkaansa. Hän torjui ensimmäisessä NHL-pelissään tiistaina nollapelin Dallasia vastaan numeroin 4-o.