Washington taipui – Florida pelasi toiselle kierrokselle

14.05.2022 06:56

Aleksander Barkov teki kuudennessa ottelussa maalin.@AOP

Florida Panthers ratkaisi ottelusarjan Washington Capitalsia vastaan kuudennessa ottelussa. Florida voitti Washingtonissa perjantaina 4-3 jatkoajalla ja rikkoi Washingtonin kevään menestysunelmat. Pudotuspelisarjan voitto on ensimmäinen Floridalle sitten vuoden 1996.

Ottelun ensimmäinen erä oli maaliton. Washingtonin Nic Dowd teki ottelun ensimmäisen maalin toisen erän alussa. Muutaman minuutin päästä Panthersin Ryan Lomberg tasoitti 1-1:een. Eetu Luostarinen oli syöttämässä maalia. Kolmannen erän toisella minuutilla Niclas Bäckström vei Washingtonin taas edelle, mutta Claude Giroux onnistui 2-2:ssa erän ajassa 8.18 ja Aleksander Barkov vei Floridan ensimmäistä kertaa johtoon reilun 14 peliminuutin jälkeen. T.J. Oshie tasoitti 3-3:een ylivoimalla noin minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppua. Jatkoajan sankari oli Carter Verhaeghe, joka iski Floridan jatkooon pudotuspelien kuudennella maalillaan. Tekijä oli yllättävä siten, että Verhaeghe oli poissa aamujäiltä loukkaantumisen vuoksi. Hän kuitenkin löysi pelikuntonsa iltaan mennessä. Katso maali tästä.

Floridan vastustaja seuraavalla kierroksella tulee otteluparista Tampa Bay Lightning – Toronto Maple Leafs.

MUUTA: Ilman Sidney Crosbya pelannut Pittsburgh Penguins hävisi kotonaan NY Rangersille maalien 3-5. Ottelsarja on nyt tasan 3-3 ja ratkaistaan seitsemännessä ottelussa. Illan tehokkain oli Mika Zibanejad, joka teki 2+2. Chris Kreider teki kaksi maalia. Igor Shestjorkin torjui Rangersin maalilla 31 kiekkoa. Maalivahti myös syötti Kreiderin 3-2-osuman toisessa erässä.  Kasperi Kapanen oli syöttämässä Jeff Carterin 1-o-osumaa. Pittsburghin maalilla pelasi Louie Domingue, joka torjui 33 kertaa.