TILANNEHUONE

Washingtonin harmaahapsi kovassa vireessä

28.11.2021 18:11

Washingtonin harmaahapsi kovassa vireessä

Alex Ovetshkin teki hattutempun perjantaina kivikovaa Floridaa vastaan.@AOP

NHL

Ensi yönä NHL-kalenterissa on todella mielenkiintoinen ottelu. Metropolitan-divisioonan kärkijoukkueet Carolina Hurricanes ja Washington Capitals kohtaavat ensimmäistä kertaa tällä kaudella. Carolina johtaa divisioonaa ja Capitals on toisena, mutta pisteitä joukkueilla on saman verran. Carolina on tosin pelannut yhden ottelun vähemmän. Carolina on voittanut kymmenestä viimeisestä ottelustaan kuusi ja Capitals kahdeksan.

Washingtonin harmaahapsi Alex Ovetškin, 36, pelaa nyt uransa 82:n ottelun Carolinaa vastaan ja tähtihyökkääjä on tikissä. Edellisessä ottelussa Floridaa vastaan perjantaina ei Thanksgiving-kalkkuna paljoa vatsassa painanut, sillä venäläinen teki hattutempun. Se oli herran hattutemppu numero 28. Kaikkien aikojen listalla lukemalla kiivetään sijalle kuusi yhdessä Marcel Dionnen ja Bobby Hullin kanssa.

Ovetškin on tehnyt Carolinaa vastaan maalin 34 ottelussa. Hattutemppulla hän on jallittanut Canesia kerran. Tällä hetkellä venäläisen kauden tehotilasto näyttää  18+18, mutta, mutta – hei, sillä ei ollakaan liigan johdossa. Oilersin Leon Draisaitl on kerännyt 40 pojoa.

Carolina mitaa Capitalsin kaikilla mittareilla. Paljon on puhuttu pienistä pelillisistä, syksyn aikana sisään ajetuista, viilauksista Capsin puolustuksessa. Dimitri Orlov taisi seurahaastattelussa perjantain aamujäiden jälkeen selvittää, että lyhytsyöttöpeli omalla puolustusalueella ja kiekon toimittaminen sitä kautta hyökkääjille on hyvin tärkeää. Muistakaa tämä Sebastian Aho, Jasperi Kotkaniemi, Teuvo Teräväinen ja kaikki muut.