TILANNEHUONE

Williamsin Albon yllätti – Verstappen treenien ykkönen

07.07.2023 19:13

Williamsin Albon yllätti – Verstappen treenien ykkönen

Max Verstappen pääsi taas näyttämään vauhtiaan.©AOP

Formula 1

Max Verstappen oli lyömätön Silverstonen auringon paisteessa ajetuissa F1-harjoituksissa perjantaina.

Red Bull -kuski iski ensimmäisessä treenissä tauluun ajan 1.28,600. Se oli +0.448 sekuntia nopeampi kuin toiseksi parhaan ajan ajaneen tallikaveri Sergio Perezin noteeraus.

Jakson kolmas oli yllättäen Williamsin Alex Albon. Hän jäi jälkeen +0.489 sekuntia. Williamsin piti juhlia Silverstonessa tallin 800. GP:tä, mutta Imolan kisan peruuntumisen vuoksi, rajapyykki siirtyi Unkariin. Williams-autot kurvaavat kuitenkin Silverstonessakin juhla-asussa.

Toisessa harjoituksessa Verstappen vei piikkipaikan ajalla 1.28,078. Toinen jaksolla oli Ferrarin Carlos Sainz +0.022 jääneenä. Kolmas jälleen Williamsin Albon. Hän jäi nyt +0.218 sekuntia kärjelle.

Valtteri Bottas sai Alfa Romeonsa päivityspaketin Silverstoneen. Talli ei selvästi keskittynyt kelloihin harjoituksissa. Bottas oli ensimmäisessä harjoituksessa vasta 15:s ja toisessa 16. Tallikaveri Guanyu Zhou oli 18:s ja 11:s.

Ferrarin Charles Leclercin kakkosharjoitus meni pieleen auton sähkövian vuoksi. Hän ei saanut aikaa ollenkaan.

Mercedeksen molemmat kuskit, Lewis Hamilton ja George Russell, kärsivät isosti pidon puutteesta molemmilla harjoitusjaksoilla. Molemmat kuskit jäivät kympin heikommalle puolelle päivän molemmissa harkoissa.

AlphaTaurin Nyck de Vriesin autosta pamahti toisessa harjoituksessa rengas. Hän oli ykkösharjoituksen 11:s ja kakkosharjoituksen 19:s.

Tuloksia: 1. harjoitus ja 2. harjoitus